Yabancı akademisyenleri SDÜ değerlendirecek

Güncelleme Tarihi:

Yabancı akademisyenleri SDÜ değerlendirecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:35

Başbakanlık YÖK’ün kararıyla başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere yurtdışından gelen akademisyenlerin oluşturacağı havuz sistemini değerlendirme yetkisini, Süleyman Demirel Üniversitesi’ne (SDÜ) verildi.

Haberin Devamı

SDÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songür, yaptığı yazılı açıklamada, sığınmacı meselesinin, sadece Türkiye'nin değil dünyanın sorunu haline geldiğini belirtti. Suriyeli sığınmacılar konusunda en büyük sorumluluğu Türkiye'nin aldığını söyleyen Songür, "Tabii bu İslami ve insani anlamda devlet kurumlarımızın görevini yaptığı anlamına geliyor. Türkiye'deki mülteci kampları dünyanın diğer yerlerinde yok" dedi.     

SDÜ olarak üzerlerine düşeni yapmak için proje hazırladıklarını anlatan Songür, kamplarda bulunan ve şehirde yaşayan Suriyeli akademisyenleri belirlediklerini kaydetti. Songür, çalışmaları kapsamında 600'e yakın öz geçmişe ulaştıklarını, 30 akademisyeni buraya davet ettiklerini belirtti.     

Isparta'da bir haftaya yakın oryantasyon programı düzenlediklerini söyleyen Songür, şöyle devam etti:
"Bu doğrultuda Başbakanlık Göç ve İnsani Yardımlar Başmüşavirliği, kendi geliştirdiği projeyi YÖK'e verdi. YÖK, oluşturduğu mülteci akademisyenler havuzunun değerlendirilmesi misyonunu, altyapımızın hazır olması nedeniyle üniversitemize yükledi. Üniversitemiz, mülteci akademisyenlerin alanları ve yeterlilikleriyle ilgili değerlendirme yetkisini almış oldu. Oryantasyon eğitimleri üniversitemizde periyodik olarak devam edecek ve havuzdaki akademisyenlerin yeterlilik değerlendirmesi yapıldıktan sonra YÖK tarafından ilgili üniversitelere dağıtımı sağlanacak."     

Haberin Devamı

İki oturumla Suriye paneli     

Proje kapsamında 4 Nisan Pazartesi günü SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde "Ülkemiz ve Bölgemiz Perspektifinden Mülteciler, Sosyal, Kültürel Ekonomik ve Akademik Boyut" adlı panel düzenleneceğini belirten  Songür, panelin iki oturum halinde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!