Da Vinci Media’nın kurucu CEO’su Ferdinand Habsburg: Video dijital devrimin yakıtı

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci Media’nın kurucu CEO’su Ferdinand Habsburg: Video dijital devrimin yakıtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 01:07

Da Vinci Media’nın kurucu CEO’su ve eğitim gönüllüsü Ferdinand Habsburg’a göre; videolar çocukların STEM (fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) becerilerini geliştirmeli, onlara yaparak öğrenme tutkusu kazandırmalı ve eğlendirmeli.

Haberin Devamı

Da Vinci Media Televizyon Kanalı; yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen, yenilikçi ve özgün içerikler üretme hedefiyle 2007’de Ferdinand Habsburg tarafından kuruldu. Bugün aralarında Türkiye’nin de olduğu 90’dan fazla ülkede, 18 farklı yerel dilde yayın yapıyor. Eğitimin tüm yönleriyle dijitalleştiğini söyleyen Habsburg; özenle seçilmiş, STEM (fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik) ile birlikte sanat becelerinin de gelişmesini sağlayacak, yaparak öğrenmeyi destekleyen nitelikli videoların, dijital eğitim devriminin yakıtı olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Çocuklar beyinleri için vakit ayırmalı”. Ferdinand Habsburg, medya grubunun Berlin’deki merkezinde, eğitim muhabirleriyle bir araya geldi, eğitimdeki dijital devrimi ve yeni mobil uygulamalarını anlattı:

Haberin Devamı

VİDEO EĞİTİMDEKİ DEVRİMİN YAKITI
Eğitimde dijital bir devrim yaşanıyor. Bu başta öğretmenlerin rolünü, sadece öğretenden, bir moderatöre dönüştürüyor. Sınıflar ‘ters yüz’ oluyor. Yeni yaklaşımda çocuklar öğrenme materyallerini kendileri buluyor. Sınıf, sadece ders dinlenen bir yerden, öğrenme deneyimlerinin geliştirildiği bir alana evriliyor. Tam bu noktada videolar, eğitim devriminin yakıtına dönüşüyor. Bu nedenle içerikler özenle, eğitici ve eğlenceli bir şekilde hazırlanmalı. Da Vinci Kids televizyon kanalımızda buna odaklanıyoruz.

İÇERİKLERE DİKKAT
Bugün çocuklarımız için internet bir bağımlılık halini alıyor. Youtube’ta milyonlarca içerik var. Bunlarından bazıları gerçekten harika, kimileriyse son derece sakıncalı. Yani siz çocuğunuz için iyi eğitim içeriğine sahip bir video açtığınızda, bir bakıyorsunuz, gelişimine hiç uygun olmayan videolar karşınıza çıkmaya başlamış. Bu nedenle çocuklarımızın kaliteli, öğretici ve özenle seçilmiş eğitim videolarına ihtiyacı var. Çocuklarımız beyinleri için vakit ayırmalı.

ÇOCUKLAR SEÇİM FELÇİ İLE KARŞI KARŞIYA
Youtube gibi platformlarda sınırsız içerik var. Çocuklarımız bu kadar içeriğin arasından nasıl doğru seçimi yapacak? Bir seçim felçi ile karşı karşıyalar. Tam bu noktada, anne-babalar onlara destek olmalı. Uygun içeriğe yönlendirme ve bunu değerlendirme konusunda büyük sorumluklarımız bulunuyor.

Haberin Devamı

ORTAK BİR MÜFREDAT
Dünyanın birçok yerine sehayat ediyorum. Ülkelerde oldukça farklı müfredatların uygulandığını görüyorum. Ancak şu an yaptığımız mesleklerin yüzde 65’i önümüzdeki 20 yılda yok olacak. Peki, biz çocuklarımıza neye göre eğitim vereceğiz? Sınıflarımız bu dönüşüme uyum sağlamakta zorlanıyor. STEM ve içine sanatın da eklendiği STEAM yaklaşımı şimdi olduğu gibi gelecekte de önemini koruyacak. Uluslararası, geleceğe yönelik eğitim programlarına ihtiyacımız var.

YENİ BİR MOBİL UYGULAMA
Kanalımızda çocuk ve gençler için eğlenceli, STEM odaklı ve nitelikli içerikler hazırlıyoruz. Ancak onlar vakitlerinin önemli kısmını mobil cihazlarda geçiriyor. Bunun için ‘Da Vinci Kids Mobil Uygulaması’nı hayata geçirdik. Çocuklar için uzman editörler tarafından özenle seçilmiş, eğlendirirken öğreten 2 bin 500’den fazla eğitici programı çoklu dil seçeneğiyle sunuyoruz. Uygulama Türkiye’de 2 ay gibi kısa bir sürede 30 bine yakın ebeveyn tarafından kullanılmaya başlandı. Uygulamanın hızla gelişen dijital çağın dinamizmi içinde çocukları geleceğe hazırlarken, hayallerine ulaşma cesareti kazandırmasını da amaçlıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!