Velilerin kayıt nöbeti... Okulun önünde sabahladılar

Güncelleme Tarihi:

Velilerin kayıt nöbeti... Okulun önünde sabahladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 11:17

Veliler çocuklarının ön kaydını yaptırmak ve istediği öğretmeni seçebilmek için ilkokul önünde sabahladı. Yaklaşık 50 veli, akşamdan itibaren okul önünde nöbet tuttu. Bazı veliler, çocuklarını battaniyeye sarıp okul önünde sabahladı.

Haberin Devamı

Yozgat’ta veliler çocuklarının ön kaydını yaptırmak ve istedikleri öğretmeni seçmek için akşam saatlerinden itibaren ilkokulun önünde nöbet tuttu. Yaklaşık 50 veli, Milli Eğitim Vakfı İlkokulu önünde beklemeye başladı. Bazı veliler, çocuklarını battaniyeye sarıp okul önünde sabahladı. Kendi aralarında sıra listesi oluşturan veliler, mesainin başlamasıyla çocuklarını okula kayıt ettirdi. Torununu kaydettirmeye giden Serkan Civelek, istedikleri öğretmeni seçebilmek için beklediklerini söyledi. Civelek, “Öğretmen tercihi yapacağız. Sekizinci sıradayım” dedi.    

Velilerin kayıt nöbeti... Okulun önünde sabahladılar

120 ÖĞRENCİ KAYDI YAPILDI
Selma Çankaya da torununu okula kaydettireceklerini belirterek, “Gece saat 01.00’de geldim, gidip saat 04.00’de geri geldim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okulun müdürü Yusuf Saraç ise, 2 Temmuz’da ön kayıt alınacağı duyurusunu yaptıklarını söyledi. Velilerin kendilerine saat kaçta gelmeleri konusunda sorular sorduğunu anlatan Saraç şöyle konuştu:
“Sabah 08.00 itibarıyla kayıt yapacağımızı söyledik. Veliler de bir gün önceden gelip burada beklemişler. Amacımız velilerimizin hakkı yenmesin, velimiz gönlünde olan öğretmene çocuğunu yazdırsın. Üç yıldır bunu uyguluyoruz ve bu sistemden memnunuz. Şu anda birinci sınıf için beş sınıfımız var, gerekirse iki sınıf daha açabiliriz. Sabah saatlerinde gelenlerle birlikte 120 öğrencinin ön kaydını yaptık."

Velilerin kayıt nöbeti... Okulun önünde sabahladılar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!