Velilerden okul müdürü eylemi

Güncelleme Tarihi:

Velilerden okul müdürü eylemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2014 15:19

İzmir Gürçeşme Leman Alptekin İlkokulu Müdürü Ali Özübek’in görevinden alınmasını veliler, öğrenciler ve Eğitim- Sen üyeleri okul önünde protesto etti. Veliler ellerinde, ‘Yeni müdür istemiyoruz’, ‘Hak hukuk dediniz hakkımızı yediniz’, ‘Yandaş müdür değil çalışan müdür istiyoruz’, dövizleri taşıyıp sloganları attı. Okul müdürünün görevine iadesi için imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Yeni atama yönetmeliğine göre Milli Eğitim’den verilen puanı düşük gelince görevden alınan Gürçeşme Leman Alptekin İlkokulu Müdürü Ali Özübek için veliler ayağa kalktı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düşük puan vererek bilinçi olarak Okul Müdürü Ali Özübek’in görevden aldığını, tam tersine kendisinin çok başarılı olduğunu dile getiren okul velisi Funda Kurter çok sayıda veli adına basın açıklamasını okudu. Kurter, şunları söyledi:
"Okul müdürümüzün başarısı, ’Böyle Müdür Her Okula Lazım’, ’Genç Müdürün Çabalarıyla 50 Yıllık Okul Yenilendi’ başlıklarıyla basında yer aldı. Dünden bu güne ne değişti ki müdürümüz başarısız ilan edildi. Ali Özübek aldığı her kararı velilere ve öğretmenlere sorardı. Bakanlık müdürümüzle ilgili karar alırken öğretmenlere sordu, biz tam 35 puan verdik. Müdürümüzü tanımayan ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri, 65 üzerinden sadece 23 puan verdi. O zaman bize niye sordunuz? Bizlerle alay mı ediyorsunuz?"

Haberin Devamı

Kurter, Müdür Özübek’in döneminde okullarında sosyal kültürel ve sanatsal alanda, çeşitli yarışmalarda Türkiye birincilikleri elde ettiklerini belirterek, "Okul müdürümüze 2013 yılında iki kez başarı belgesi verildi. Biz okul müdürnümüzün haksız yere görevden alındığını düşünüyoruz. Burada haksızlığa uğrayan sadece okul müdürümüz değil. Gürçeşme Leman Alptekin ilkokulunda okuyan bütün öğrenci ve velilerdir" dedi.

Eyleme üyeleri ile birlikte destek veren Eğitim Sen 1. Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan da, başarılı okul müdürlerinin kıyıma uğradığını belirterek, "Bunun arkasından sıra başarılı öğretmenlere gelecektir. Çocukları özel okullara yönlendirmek için para kaynakları aktarılıyor. Bizler çağdaş bilimsel eğitim istiyorsak veli, öğretmen halk ayağı ile birlikte başarıya ulaşacağız. Mağdur müdürlerin görevlerine iade edilmesi konusunda sendika olarak açtıkları davalara destek veriyoruz" dedi.

Şanlıurfa’da okul dönüşümü eylemi

Şanlıurfa’da ise Müslüm Gülel İlkokulu’nun yapılan yeni düzenlemeyle ortaokula dönüştürülmesine tepki gösteren öğrenci velileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde eylem yaptı.

Haberin Devamı

Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Müslüm Gülel İlkokulu’nun yeni ders yılında orta okula dönüştürülmesine tepki gösteren bir grup öğrenci velisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Yapılan düzenleme sonrası ilkokul öğrencisi çocuklarının evlerinden 3 kilometre uzaklıktaki başka bir okula gönderilmesinin kararlaştırıldığını belirten veliler, duruma tepki göstererek, şöyle dedi:
"Küçük çocuklarımızı bu okula göndermeyeceğiz. Okulun yolu yok, servis gidemiyor. Birçok yetkiliyi aramamıza rağmen bizim okul sorunumuza çözüm bulamadılar. Sorun çözülmediği takdirde can güvenliği olmadığını düşündüğümüz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!