Vali Şahin’den 23 Nisan mesajı

Güncelleme Tarihi:

Vali Şahin’den 23 Nisan mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 10:48

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Şahin, mesajında, egemenliğin kayıtsız şartsız millete tevdi edilişinin ve TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunun hep birlikte yaşandığını belirtti.

Vatan topraklarının müstevlilerce işgal edildiği, milletin esaret altına alınmak istendiği acı dolu karanlık günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hürriyet ve istiklal mücadelesini TBMM'yi kurarak başlatmanın, daha sonra da açılış gününün dünyada ilk defa çocuklara bayram olarak armağan edilişinin siyasi, içtimai ve tarihi anlam ve öneminin bugün çok daha iyi anlaşıldığını belirten Şahin, mesajında, "Bu anlayış ve millet iradesinin rehberliğinde çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkma hedefiyle yürüyüşüne devam eden ülkemiz bu yolda önemli mesafeler kat etmiştir. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz yurdun vatandaşları olarak bizlere düşen en önemli görev; omuz omuza vererek, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışarak, bu yürüyüşü devam ettirmektir" dedi.

Vali Şahin, mesajında gençlere şöyle seslendi:
"Sizler, geleceğimizin umudu ve yarının sorumluluğunu yüklenecek gençler olarak, dün yaşananları unutmadan geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmak, kendinizi her bakımdan yetiştirmek durumundasınız. Aileleriniz, milletimiz ve devletimiz bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Sizlere inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!