Vakıf üniversitesinden burs fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Vakıf üniversitesinden burs fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 14:43

Üniversite sınavına girerek vakıf üniversitesinde okuma hakkı kazananlar için burs çok önemli. İstanbul’da bulunan bir vakıf üniversitesinin, ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere destek olma hedefiyle başlattığı ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’nın 2018 yılı başvuruları 15 Haziran'a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran – 1 Temmuz’da yapılacak. Bir çok lise öğrencisinin gireceği sınav, kaderlerini de belirleyecek. Devlet üniversitesinin yanı sıra vakıf üniversitelerini de seçecek olan öğrenciler için en büyük etken burslar. Özyeğin Üniversitesi'de ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere destek olma hedefiyle başlattığı ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’nın 2018 yılı başvurularının 15 Haziran'a kadar devam edeceğini açıkladı.

YKS'de ilk 20 bine girmeyi hedefleyen lise son sınıf öğrencilerinin yararlanabileceği program kapsamında, bursiyer olmaya hak kazanan öğrenciler karşılıksız bir şekilde öğrenim ücretinden yüzde 100 muaf tutuluyor. Öğrenciler ayrıca, dokuz ay süreyle kitap ve yemek gibi giderleri için aylık 1.000 lira nakit destek alırken, üniversite kampüsü içerisindeki yurtlarda ücretsiz konaklama olanağı elde ediyor.

Haberin Devamı

Her yıl Türkiye'nin dört bir yanından öğrencinin başvurduğu programa ozuburs.ozyegin.edu.tr internet sitesi üzerinden başvurulabiliyor. Program başvurusunu tamamlayıp, değerlendirmeye giren tüm öğrenciler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edilecek resmi tercih takvimi sona ermeden önce başvuru sonuçları hakkında bilgilendiriliyor.

Bağışçıların destekleriyle 2017-2018 akademik yılı itibarıyla beş farklı coğrafi bölge, 16 farklı ilden toplam 69 öğrenci, ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı’ bursiyeri olarak Özyeğin Üniversitesi'nde eğitim görüyor.

‘ÇOK SAYIDA GENCİN TAM BURSLU YARARLANMASINI AMAÇLIYORUZ’
Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, üniversitenin kuruluşundan bu yana ülkenin her köşesinden yetenekli ve başarılı gençler için erişilebilir olmaya öncelik verdiğini söyledi.

Girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen, araştırmaya öncelik veren üniversitenin olanaklarından daha çok sayıda gencin tam burslu olarak yararlanmasını amaçladıklarını anlatan Gençtürk, şöyle konuştu:
"Tüm illerimizden bursiyerlerimiz olması ve tüm başarılı öğrenciler için erişilebilir olma hedefiyle çalışıyoruz çünkü biliyoruz ki, başarılı ve yetenekli oldukları halde, maddi yetersizlikler nedeniyle uluslararası standartlarda tam donanımlı bir eğitim olanağına erişemeyen çok sayıda gencimiz var. ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programımızı’ bu düşüncelerle hayata geçirdik. Değerli bağışçılarımızla başlattığımız bu önemli sosyal girişime ülkemizin dört bir yanındaki eğitimcilerimizi destek olmaya davet ediyor ve başarılı öğrencileri yönlendirmelerini bekliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!