Uzmanlardan YKS uyarısı: Son gün gurmelik yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlardan YKS uyarısı: Son gün gurmelik yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 16:41

YKS’ye saatler kaldı. 2 milyonun üzerinde aday hafta sonu üniversiteli olabilmek için yarışacak. Peki son gün nelere dikkat etmek gerekiyor, sınav sırasında testleri çözerken hangi teknik kullanılabilir? Uzmanlar cevapladı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılacak 2 milyondan fazla aday son hazırlıklarını tamamlıyor. Hafta sonu üç oturumda düzenlenecek sınav için uzmanlar da uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Uzmanlar, adaylardan son gün gurmelik yapmamalarını, daha önce yemedikleri yiyecekleri tatmamalarını istiyor. Ayrıca sınav sırasında, zamanı verimli kullanmak için turlama tekniğini öneriyorlar. Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal’ın önerileri şöyle:

CEP TELEFONLARINI KAPATIN
Son gün ister evinizde, isterseniz dışarıda, kendinizi iyi ve mutlu hissedeceğiniz insanlarla birlikte vakit geçirin. Gurmeliği bir kenara bırakıp, daha önceden yemediğiniz yemekleri tatmayın. Yanınızda götüreceğiniz evrakları ve giyeceğiniz kıyafeti hazırlayın. Keyfinizi kaçırabilecek ya da ekstra kaygıya neden olabilecek insanlardan uzaklaşmak için sosyal medya hesaplarınızı askıya alın, cep telefonlarınızı ise kapalı tutmanızı öneririm. En çok sorulan sorulardan biri de “ne zaman uyumak lazım?” Çok geç olmamakla birlikte uykunuz geldiğinde yatmanız iyi olur. Heyecandan uykunuz geç gelebilir, bu çok doğal. Biraz kitap okuyabilir ya da sakinleştiren bitki çaylarından içebilirsiniz.

Haberin Devamı

TURLAMA YÖNTEMİ ÖNEMLİ
Turlama yöntemi bilinen en pratik soru cevaplandırma metodudur. Bu, zamanı verimli kullanmanıza da yardımcı olur. İlk aklınıza gelen cevap genelde doğrudur derler ama siz yine de bu tür soruları ikinci tura bırakın. Her yanlış cevap çeyrek doğrunuzu götürür, kodlama yaparken bu ayrıntıyı da gözden kaçırmayın. Eleme yöntemi de pratik bir diğer test çözme tekniğidir, bunu da kullanın. Hatta eleyerek şıkları ikiye indirebilirseniz birini işaretleyin, o soruyu cevapsız bırakmayın. Derse ve soruya karşı ön yargılardan arının. Daha işin başında önünüze setler çekmeyin. Yatıştırıcı ilaçlar kullanmayın. Doğal halinizle daha güzelsiniz!

BAKMADAN GEÇME!