Uzay bilimciler ERÜ'de bir araya gelecek 

Güncelleme Tarihi:

Uzay bilimciler ERÜde bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 12:27

ERÜ, 3-7 Eylül tarihleri arasında, 21. Ulusal Astronomi Kongresi (UAK-2018) ile 10. Ulusal Astronomi Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yapacak. Kongre kapsamında Türk Astronomi Derneği’nin Genel Kurulu’da ERÜ’de yapılacak.

Haberin Devamı

 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilecek olan kongrede, Türkiye’deki astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanlarında çalışan bilim insanları ile uzay alanında çalışan kurum ve kuruluşları bir araya gelecek. Kongre kapsamında, Türkiye’de yapılan uzay bilimleriyle ilgili son çalışmalara ve gelecek projelere yer verilecek.

Bu yıl 21’ncisi gerçekleştirilen kongreyle ilgili açıklamada bulunan Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, kongreye Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 320 araştırmacının başvurduğunu belirtti.

Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
“Kongreyi düzenleyen Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü (ERÜ-AUBB) ile Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama Araştırma ve Merkezi (UZAYBİMER) aynı zamanda Türkiye’nin en büyük ve tek Radyo Teleskopu’na sahip. Yine Türkiye’de optik ve radyo bölgelerde gözlem ve araştırma yapılan (çoklu dalgaboylarında çalışan) tek merkez.

Haberin Devamı

Kongreye Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden toplam 320 kişi başvuru yaptı. Kongrede yıldızlardan, ötegezegenlerde yaşam arayışlarına, galaksilerden, meteorolojik çalışmalara, Güneş’in iç yapısından, karadeliklere kadar çeşitli konularda 72'i bildiri, 50 kısa bildiri ile altı çağrılı konuşma sunulacak. Kongrede ayrıca, Türkiye’deki astronom ve astrofizikçilerin meslek örgütü olan Türk Astronomi Derneği’nin (TAD) Olağan Genel Kurulu da gerçekleşecek ve derneğin 17. Dönem yeni yönetimi belirlenecektir. Kongre’nin düzenlenmesi için destek veren Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Türk Astronomi Derneği’ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’ne, Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, ana sponsorumuz ASTROMED’e, sponsorlarımız Doğu Anadolu Gözlemevi Projesi (DAG), Astroia ve TUG’a teşekkür ediyoruz.”

YAPILACAK OLAN KONGRELERLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!