Üniversiteye girişte TEOG benzeri model

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye girişte TEOG benzeri model
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2014 09:45

Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile birlikte birçok kurum, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından yürütülen yeni üniversiteye giriş modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yeni modelin bu yıl ilk defa liselere girişte uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)’a benzer bir uygulama olacağı 62. Hükümet programında da yer aldı. 189 sayfalık programın, ‘İnsani Kalkınma’ başlığı altındaki, ‘Yeni Türkiye Nitelikli İnsan’ bölümünde eğitime ayrılan bütçe, FATİH Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tabletler, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen zorunlu kademeli eğitim sistemi gibi konularla birlikte üniversiteye girişte uygulanması planlanan yöntem şöyle anlatıldı:
“Test sınavı odaklı eğitim sistematiğinden kurtulmak amacıyla ortaöğretim kurumlarına tek sınavla öğrenci yerleştirme sistemi kaldırıldı, onun yerine okulu, okul öğretmenlerini ve okul müfredatını esas alan temel eğitimden orta öğretime geçiş usulü yürürlüğe konuldu. Ortaöğretimden yükseköğrenime geçişte de benzer bir mantıkla okulu temel alan bir yerleştirme sürecine ilişkin çalışmalar sürüyor.”
Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından, kurumların katkısıyla çalışmaların devam ettiği ancak henüz bir sonuçlandırılmadığı öğrenildi.
Üniversiteye giriş sistemi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten YÖK, şu açıklamada bulundu:
“7 Ağustos 2012 tarihli Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu kararı ile yükseköğretime giriş sistemine ilişkin öngörülen değişiklerle ilgili çalışmalar Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu tarafından yürütülüyor. Birçok paydaşın katılımı ile gerçekleştirilen bu çalışmalara Yükseköğretim Kurulu da katkı veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!