Üniversitenin yabancı öğrenci sınavı nisan sonunda

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin yabancı öğrenci sınavı nisan sonunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 14:22

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı 2017 (İÜYÖS 2017), 29 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, sınav, 29 Nisan'da saat 15.00'te 53 ülke ve 73 sınav merkezinde İÜ görevlilerince Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Fransızca dillerinde eş zamanlı yapılacak.     

Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, İÜ yurt dışından veya yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarından yararlanarak üniversite bünyesinde eğitimlerine devam edecek.     

İÜ, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yabancı uyruklu veya orta öğrenimini yurt dışında tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencileri, İÜ'deki ön lisans ve lisans seviyelerindeki diploma programlarına yerleştirmek için yurt içi ve dışı sınav merkezlerinde İÜYÖS düzenleniyor.

Sınav sonrasında adaylar tercihleri doğrultusunda, sınavdan aldıkları puan sıralamasına göre, İÜ ve Türkiye'deki çok sayıda üniversiteye kayıt hakkı kazanıyor.

Haberin Devamı

İÜYÖS-2017, Türkiye'de 79 üniversite tarafından kabul ediliyor. Sınav hakkında detaylı bilgiye "http://yos.istanbul.edu.tr" adresinden ulaşılabiliyor.      

BAKMADAN GEÇME!