Üniversitelilere gelir kapısı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere gelir kapısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 12:47

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından faaliyete geçirilen ‘İş başı eğitim programları’ ile üniversite öğrencilerine gelir sağlanacak.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, proje sayesinde nitelikli iş gücü oluşturmanın yanında üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlayacaklarını söyledi. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğü ile protokol yaptıklarını belirten İl Müdürü Ahmet Bulanık, üniversite 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin iş deneyimi kazanarak mezun olacaklarını söyledi.

Üniversiteyle protokol imzalandı

Projenin İŞKUR Genel Müdürü tarafından açıklanmasının ardından Hatay İşkur İl Müdürlüğü olarak harekete geçtiklerini ve Mustafa Kemal Üniversitesi’yle bir protokol imzaladıklarını belirten Ahmet Bulanık, şu bilgileri verdi: "Burada ana amacımız istihdamı artırmak, işsizliği azaltmak. Yaptığımız her hareketin ana hedefi budur. Bu programla öğrencilerimizin çalışma hayatına intibakını sağlamak, biliyorsunuz öğrenci mezun olacak çalışma hayatına atılacak, ama iş hayatına atılırken hiçbir iş tecrübesi olmadan iş hayatına atılacak. Birincisi bu öğrencimize biz iş tecrübesi kazandırıyoruz, ikincisi bu öğrencimizi zorunlu veya zorunlu olmayan staj programına dahil etmiş oluyoruz, hem stajına sayılmış oluyor, hem çalışma hayatını tanıyor ve çıktığı zaman sanki deneyimi varmış gibi çalışma hayatına daha kolay atılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda meslek sahibi yapıyoruz onu. Dolayısıyla bu programın hem öğrencilere hem iş hayatına çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Özellikle nitelikli iş gücünün oluşmasında çok faydalı olacağı kanaatindeyiz."

Haberin Devamı

Öğrenciler günlük 38.48 lira kazanacak

Projeye katılan öğrencilere çalıştıkları gün başına 38.48 lira ücret verileceğini ifade eden Bulanık "Bu da bir öğrenci için gerçekten iyi bir cep harçlığı. Programa göre günde en az 5 en fazla 8 saat çalışılabilecek. Genel toplamda 160 fiili gün olarak düzenlenebilir. Tabi bu daha az olabilir. Bu detaylar mesleğine göre, öğrencinin okuldaki saat programına göre değişecektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!