Üniversitelilerden ‘online pazar’

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden ‘online pazar’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2019 17:44

Girişimci gençler tarafından kurulan ‘Glocalzone’, dünyanın farklı yerlerindeki alıcı ve gezginleri bir araya getiriyor. Uygulama sayesinde, yaşadığı yerde istediği ürünü bulamayanlar, onun olduğu yerlere seyahat edenlere sipariş verebiliyor.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunlarının geliştirdiği uygulama dünyaya açılıyor. Bulunduğu yerde olmayan ürünlerin, gezginler aracılığıyla yurtdışından getirilmesini sağlayan online pazar yeri ‘Glocalzone’, 2018’de 1 milyon TL’lik değerleme aldı. İlk yatırımın ardından, şimdi di 400 bin Euro’luk değerlemeyle ikinci yatırımı almaya hak kazandı.

ALICI DA KAZANIYOR GEZGİN DE
Üniversitenin yazılım mühendisliği bölümü mezunu Burak Sönmez ile siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunu Doğan Turan tarafından kurulan ‘Glocalzone’ girişimi, yurtdışından ürün satın almak isteyenler ile seyahat edenleri bir araya getiriyor. Böylece isteyenler ülkelerinde bulamadıkları ürünlere ulaşabilirken, gezginler de gelen bu talepleri karşılayarak gelir kazanabiliyor. Uygulama hakkında bilgi veren Sönmez, “İlk günden beri güvenilir bir grup oluşturmayı amaçladık. Bu girişimimiz akademisyenlerimizin desteğiyle büyümüştü. ‘Glocalzone’ uygulamasıyla yüzlerce kişi aradıkları ürünlere ulaşırken, gezginler de bu alışverişlerden komisyon kazandı” dedi.

Haberin Devamı

Doğan Turan ise şunları söyledi:
“Mobil ödeme, güvenlik ve yazılımsal geliştirmeleri ilk yatırımımızla tamamlamıştık. Şimdi 400 bin Euro’luk değerlemeyle aldığımız yeni yatırımı, uygulamamızı dünya çapında yaymak için kullanacağız. Böylece daha çok alanda, daha çok kullanıcıyı memnun etmeyi hedefliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!