Üniversitelilerden makarnalı protesto

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden makarnalı protesto
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 16:33

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu öğrencileri, yüksek olduğunu öne sürdükleri harçları piknik tüpü ve makarnayla protesto etti.

Haberin Devamı

Atatürk anıtı önünde toplanan öğrenciler adına açıklama yapan Merve Yıldızhan, "katlamalı ve zamlı harçlar" yüzünden mağdur olduklarını iddia etti.

"Katlamalı harçların" bin ile bin 500 lira arasında değiştiğini belirten Yıldızhan, şöyle konuştu:

"Protesto yapmak, yazılı ya da sözlü talebini dile getirmektir. Demokratik, meşru anayasal haktır. Bu yüzden eylem yaparken izin almaya gerek yoktur. 'Eyleme engel olmak' demek, 'anayasal hakkın çiğnenmesi' demektir. Eğitim, haktır ve engelleyici unsur karşısında protesto yapmak müdafaadır. Kimse eğitim ve öğretim haklarından yoksun bırakılamaz. Katlamalı ve zamlı harçlar yüzünden mağduriyetimizi dile getirmek için burada toplandık. Bu parayı ödeyemedik. Konuya ilişkin hükümet yetkililerinden açıklama yapılmasına rağmen, henüz çözüme ulaşmadı. Bir an önce çözüm bekliyoruz."

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından çeşitli pankartlar taşıyan öğrenciler, kazana koydukları makarnayı piknik tüpünde pişirdi. Grup, daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!