Üniversiteliler orman temizledi

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler orman temizledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2018 14:59

Üniversite öğrencileri, ‘İzmir’de İyilik Var’ projesi kapsamında İnciraltı Kent Ormanı’nda temizlik yaptı. Bir saatte 300 kilogram atık toplayan öğrenciler, denizler için de bir çalışma yapmak istiyor.

Haberin Devamı

İzmir’deki orman, üniversiteliler tarafından temizlendi. ‘İzmir’de İyilik Var’ projesi kapsamında İnciraltı Kent Ormanı’nda temizlik yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencileri, bir saatte 300 kilogram atık topladı. Üniversitenin lojistik kulübü, Deniz Temiz Derneği TURMEPA’yla birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında 250 kişilik öğrenci grubuyla İnciraltı Kent Ormanı’nda çöp topladı.

Kulüp Başkanı, Lojistik Yönetimi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Ergenekon Doğan Keskin, lojistik operasyonların çoğunlukla denizler ve okyanuslarda yapıldığını, kirlilikle mücadele için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Keskin, “Denizlerimiz için bir çalışma yapmak istedik. Her konuda olduğu gibi, lojistik alanında da sürdürülebilirliği, doğaya sahip çıktığımız oranda arttırabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Etkinliğe rehberlik eden İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysu Göçer ise, üniversitedeki derslerde doğal ve çevresel sorunlara duyarlılığa önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir gelecek bırakma çabası, lojistik yönetimi bölümümüzün temel ilkelerinden biri. Sürdürülebilirlik bilincinin edinilmesi, topluma ve doğaya büyük katkı sağlar.”

HER YIL 6.4 MİLYON TON ATIK DENİZLERE GİDİYOR
TURMEPA’nın verilerine göre, dünyada her yıl 6.4 milyon ton atık denizlere ve okyanuslara karışıyor. Kirlenme bu hızla devam ederse 2050 yılında denizlerde balıktan çok plastik atık olması bekleniyor. Okyanuslarda kilometrekare başına 13 bin plastik parçası yüzdüğü düşünülüyor. Yılda 100 bin deniz memelisi ve 1 milyon deniz kuşu, bu atıklar yüzünden hayatlarını kaybediyor.

BAKMADAN GEÇME!