Üniversitede ücretsiz rehabilite

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede ücretsiz rehabilite
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 16:16

Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Vakfı bünyesinde 8 ay önce açılan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 200 engelli çocuk ve yetişkin, hiçbir ücret ödemeden eğitim görüyor. Vakıf Müdürü Ayşe Bilici, ulaşım gideri de dahil olmak üzere servise gelenlerden hiçbir ücret talep edilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Tıp Fakültesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Mevlütoğlu ve yardımcılarının çabalarıyla merkezi açtıklarını söyleyen Vakıf Müdürü Ayşe Bilici, sayıları giderek artan, ancak tamamen maddi amaçlı hizmet veren merkezlere alternatif olarak açıldıklarını söyledi. Eğitim kadrosu ve fiziksel mekanıyla örnek kurum haline geldiklerini belirten Bilici, “Şu an itibariyle kapasitemiz 600 öğrenci olup, 200 öğrenciye hizmet veriyoruz. Amacımız öğrenci sayısını artırmak değil, iyi ve kaliteli eğitim vermektir. Merkezimizle sağlık güvencesi olsun olmasın, 0- 65 yaş arası bireyleri kurumun servis araçlarıyla evlerinden alıp seanslardan sonra eve bırakıyoruz. Servis ücretleri de dahil, hastalarımızdan hiçbir ücret almıyoruz. Ayrıca fakültemizin hocaları ve 7 fizyoterapistle çocuklarımıza fizik eğitimi veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ailelerin özel eğitim sürecinin her boyutuna aktif olarak katıldıklarını ve ailelere psikolojik destek de verdiklerini vurgulayan Bilici, birey, aile ve okul boyutunda uzmanlarla işbirliği yaparak çalıştıklarını ifade etti. Zihinsel yetersizliği bulunan öğrencilerle hafif düzeydeki öğrencilerin mekanının ayrı olduğunu ve öğrencilerin seviyelerine göre bireysel ve grup odalarının bulunduğunu söyleyen Bilici, “Zihinsel ve fiziksel engelli, down sendromlu çocuklar, konuşma bozukluğu ve dil sorunu olanlar, okul uyum problemi olanlar, sosyal yaşama uyum ve psikolojik sorunlular ve otizmli hastalar alanında uzman kişiler tarafından eğitiliyor. Öğrencilerimizin gelişmelerini merkezimize ilk geldikleriyle karşılaştırıyor ve aradaki farkı tespit ediyoruz. Birçok hastamız da gözle görülür bir iyileşme oluyor. Merkezimiz kısa sürede Konya’daki kurumlara örnek oldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!