Üniversite yeni öğrenciler için hazır

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yeni öğrenciler için hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 12:57

Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarını öğrenen adaylar için tercih telaşı başladı. İstanbul’da bir vakıf üniversitesi yeni eğitim dönemi için aday öğrencileri karşılamaya hazır.

Haberin Devamı

Liseden mezun olan öğrencilerin hayatlarındaki önemli dönüm noktası olan tercih sürecine girmesiyle birlikte, üniversiteler de tanıtım günleri düzenlemeye başladı. Özyeğin Üniversitesi, tanıtım günlerinde öğrencilerin ve ailelerin üniversite tercihleriyle ilgili sorularını yanıtlayacak. 8-26 Temmuz tarihleri arasında üniversitenin Çekmeköy’de bulunan kampüsünde gerçekleşecek tanıtım günlerinde üniversite adayları, Özyeğin Üniversitesi’nin fakülte, yüksekokul ve lisans programlarının yanı sıra yenilikçi eğitim yaklaşımı hakkında detaylı bilgi edinebilecek.

Öğrencilerinin yalnızca akademik alanda değil, sosyal ve küresel alanda da gelişimini hedefleyen, buna yönelik olarak yabancı dil eğitimi, yurt içi, yurt dışı staj imkânları ve değişim programları uygulayan Özyeğin Üniversitesi, girişimci ve araştırmacı kimliğiyle sunduğu kapsamlı eğitim programını ve sağladığı imkânları, aday öğrenciler ve aileleriyle paylaşacak. Aday öğrencilerin akademisyenlerle görüşerek doğrudan bilgi de alabileceği tanıtım günleri, 8 Temmuz’da başlayacak ve 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Tanıtım günleri süresince Altunizade’den sabah saat 09:45’te başlayıp saat 15:45’e kadar her 45 dakikada bir Çekmeköy Kampüsü’ne ücretsiz ulaşım sağlanacak.

Haberin Devamı

BAŞARIDA TESADÜFLERE YER YOK

Aylardır devam eden üniversite giriş sınavları maratonunun ardından, öğrenciler geleceklerine yön verecek son kritik viraja girdi. Başarıda tesadüflere yer olmadığının altını çizen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, üniversite ve iş yaşamını entegre ettikleri eğitim programı sayesinde öğrencilerin çalışma hayatına bir adım önde başladıklarını söyledi. 

FIRSAT EŞİTLİĞİNE DESTEK

‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla üniversite bünyesinde başarılı öğrencilere sunulan maddi imkanlardan bahseden Gençtürk, “Her yönden erişilebilir olma hedefiyle üniversitemizde geniş burs olanakları sunmaktayız. Özyeğin Üniversitesi’nde 2016-2017 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerimizin yüzde 82’si burslu olarak eğitimlerini sürdürüyor. Akademik başarı bursları, burs yükseltme olanağı, spor bursları, ihtiyaç bursu ile başarılı öğrencileri uygun şartlarla uluslararası standartlarda bir eğitimle buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca idari birimlerimizde öğrencilerimize sigortalı olarak kısmi zamanlı çalışma imkânı sunuyoruz. Ayrıca yine eğitimde fırsat eşitliğini destekleme hedefiyle, ilk kez 2015 akademik yılında bağışçılarımızın da değerli destekleriyle “Eğitimde Fırsat Eşitliği” Burs Programımızı başlattık. Bu sayede, kısıtlı maddi imkâna sahip; öğrenim görmek istedikleri programın puan türünde ilk 20.000’e giren ve lise diploma notu 100 üzerinden en az 80 olan üniversite adayları, üniversitemizde tam burslu öğrenim görme şansına sahip olabiliyor” dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!