Üniversite tercihleri için öneriler

Güncelleme Tarihi:

Üniversite tercihleri için öneriler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 16:04

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Enver Yücel, ÖSS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihlerine odaklanan öğrencilere, önce kendilerini keşfetmeleri, sonra tercihlerini yapmalarını tavsiye etti.

Haberin Devamı

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Ağustos 2007 tarihinde sona erecek olan tercih döneminde öğrenci ve aileleri için bazı önerilerde bulundu.

Üniversite tercih sıralaması yaparken puanların değil, istek ve beklentilerin dikkate alınması gerektiğine işaret eden Yücel, “Puanınız değil, istekleriniz önceliklidir. Önce kendinizi keşfedin sonra tercihinizi yapın” dedi.
Yücel, üniversite sınavları sonrasında tercih aşamasına gelen öğrenciler için en öncelikli faktörün kendilerini iyi tanımaları ve keşfetmeleri olduğunu vurgulayarak, doğru mesleğin kişinin kendisine en uygun olan meslek olduğunun altını çizdi.

Kamuoyunda “iş garantili meslek” ya da “kötü meslek” ifadelerinin sıkça kullanıldığını hatırlatan Yücel, kişi için en iyi ve en doğru mesleğin, kişinin ilgilerine uygun ve yaşamsal beklentilerini karşılayacak meslek olduğunu bildirdi.

ÖNERİLER
Enver Yücel, öğrencileri ve velileri dikkatli olmaları konusunda uyararak, şu önerilerde bulundu:
“Gençler bugün yapacakları tercihlerle bir yaşam boyu unvanını taşıyacakları mesleği seçmektedirler. Ülkemizin geleceğini oluşturacak gençlerimize önerimiz, sadece Türkiye koşullarını dikkate alarak meslek tercihi yapmamalarıdır. Doğru olan, dünyanın her köşesinde çalışabilecek, kalifiye iş gücü oluşturabilecek meslek ve üniversitelerin tercih edilmesidir.”

Haberin Devamı

Dünya ile entegrasyonu sağlayabilmenin, üniversiteli olmanın ve meslek edinmenin ötesinde olduğuna dikkat çeken Yücel, üniversite tercihleri yapılırken adayların kendi yaşam kültürleri ve özellikle de hedefleriyle örtüşen vizyona sahip üniversiteleri tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

Yücel, üniversitenin sadece meslek eğitimi vermediğini, aynı zamanda kişiye global bir bakış kazandıracak yaşam boyu eğitimin ilk durağı olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!