Üniversite öğrencilerine 5 yıldızlı yurt

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencilerine 5 yıldızlı yurt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 11:37

Zorlu sınavların ardından üniversiteye yerleşen ve birçoğu ilk kez ailesinden ayrılacak gençlere, bütçelerine göre farklı imkanlara sahip yurt seçenekleri sunuluyor. Aylığı 2 bin lirayı bulan bazı özel yurtlarda 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor.

Haberin Devamı

Üniversiteye girişte sınav maratonunu başarıyla tamamlayan, zorlu bir tercih döneminin ardından başka bir şehirdeki üniversiteye yerleşen gençleri ve ailelerini şimdi de yurt telaşı sardı. Okullarına kayıtlarını yaptıran gençler, barınma ihtiyaçları için de yurt arayışına girdi. Özel öğrenci yurtları, sunduğu hizmetlerle hem öğrencilerin hem de ailelerinin gözüne girmeye çalışıyor.

Pek çoğu ilk kez anne ve babasından, kendi evinden ayrılacak gençler üniversite yıllarını geçireceği yeni şehirlerinde kendilerini güvende ve rahat hissedebilecekleri bir yurt arıyor. Aileler çocuklarını kaydettirecekleri yurtların güvenlik, hijyen, yemek hizmetleri ve okula yakınlık durumuna öncelik verirken, gençler yeni evlerinde odasını mümkün olduğunca az kişiyle paylaşmayı, kendine ait banyo ve tuvaletinin olmasını istiyor.

Oğlu İzmir'deki bir vakıf üniversitesine yerleşen Denizlili Yaşariye Bahadır, çocuğunun evden ilk kez ayrılacağını belirterek, onun için kalacağı ortama büyük önem verdiklerini, yurtları gelip kendi gözüyle görmek istediğini anlattı.

Anne baba olarak yurtlardaki temizliğin çok önemli olduğunu belirten Bahadır, "Yurdu okula yakın olsun, önceliğimiz o. Evden yeni ayrıldığı için derslere geç mi kalır endişesi var. Ütü sorun, evde alışmadı. Bu hizmet önemli. Çamaşırlarını yıkatabileceği bir çamaşırhane olması ve güvenlik de çok önemli. Yurtlara girişler güvenli olmalı, giriş çıkış saatleri belli olsun, geç kaldığında sorgulansın ve bize haber verilsin isteriz" diye konuştu.

Üniversite eğitimi için Mersin'den İzmir'e gelen Merve Taş ise lisede de yurtta kaldığı için ortamını bildiğini söyledi. Lise döneminde kaldığı yurtta odasının 6 kişilik olduğunu ifade eden Taş, şöyle devam etti:

"Zor şartlardı. Odadaki kişi sayısı az olmalı. Kendi özel alanlarımın daha çok olmasını isterim. Sıcak su önemli, ayrıca okula yakın olmalı. İlk kez yurtta kalacaklar yemek konusunda zorlanır, ailesinin yemeklerinden ayrı kaldığı için. Tanımadığınız kişilerle banyoyu paylaşmak durumunda kalabiliyorsunuz. Ayrı bir banyo imkanı da önem taşıyor."

Havuzlu, saunalı öğrenci yurdu

Öğrenci yurtları ücretlerine göre farklı hizmetler sunabiliyor. İkişer kişilik odalar, her odada banyo, klima, 24 saat sıcak su, günlük temizlik hizmeti, mini buzdolabı, internet bağlantısı, kitaplık, çalışma masası, elbise dolabı gibi imkanlar en çok aranan özellikler arasında yer alıyor.

Devlet yurtları uygun fiyatları ile dikkati çekerken özel yurtlar ise lüks olarak adlandırılabilecek imkanlarla öğrenci ve aileleri cezbetmeye çalışıyor.

İzmir'in Buca ilçesindeki özel öğrenci yurdunu işleten grubun genel koordinatörü Temur Mutlu da İzmir'in üniversite şehri olduğunu vurgulayarak, hem ailelerin hem de gençlerin taleplerine cevap verebilecek bir yurt hizmetini sunduklarını ifade etti.

Bazı ailelerin çocukları için birden fazla kişinin kaldığı odalar yerine tek kişilik odalar istediğini dile getiren Mutlu, odalarda bir evde ihtiyaç duyulacak her şeyin bulunmasına özen gösterdiklerini belirtti. Mutlu, anne ve babanın çocuğunun kaldığı ortamın güvenlikli olmasına öncelik verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"7/24 güvenlik görevlisi bulunuyor burada. Temizlik hizmeti sunuyoruz. Ailelerin en büyük takıntısı yemek. Sabah ve akşam yemeği olmasını istiyorlar. Sabah açık büfe kahvaltı sunuyoruz, akşam 4 çeşit yemek var. Odalar haftada bir temizleniyor, isteğe göre bu iki günde bir de olabiliyor. Tek kişilik süit odalarımız, iki kişilik ranzalı ya da bazalı odalarımız, 4 kişilik, 6 kişilik odalarımız var. Ailesinin bütçesi önemli bu noktada. Bir beş yıldızlı otelde ne hizmeti arıyorlarsa biz burada o hizmeti veriyoruz."

Bu yurtta aylık ücreti 590 lira ile 2 bin lira arasında değişen odalarda birçok ihtiyaç ve konfor düşünülmüş. Bir evde bulunması gereken televizyon, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, mini fırın, klima öğrenci yurdundaki odalarda da mevcut. Ayrıca bilgisayar karşısında vakit geçirenler için kablosuz internet imkanı sağlanmış. Doğalgazlı sistemle ısıtılan odalarda kalan öğrencilerin ortak kullanım alanlarında yüzme havuzu, spor salonu, sauna, bilardo, langırt, kitap okuma alanları, oyun konsolu gibi farklı seçenekler bulunuyor. Yurt, öğrencilere ders saatine göre okula gitmeleri için servis araçları da sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!