Üniversite gıda güvenliği konusunda ilkokul öğrencilerini eğitecek

Güncelleme Tarihi:

Üniversite gıda güvenliği konusunda ilkokul öğrencilerini eğitecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 16:45

Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK destekli proje ile ilkokul öğrencilerini ve velileri, laboratuvarlarda yapılacak deneylerle bilgilendirecek.

Haberin Devamı

TÜBİTAK destekli proje kapsamında, Yıldız Teknik Üniversitesi  (YTÜ),  ilkokul öğrencilerine ve velilerine, gıda güvenliği konusunda bilgi  verecek. Projede beş ilköğretim okulundan altışar öğrenci ile her okuldan ilerde farklı projeler üretme ve yaratıcı yeteneklerini geliştirme isteği olan birer öğretmenin yer alacağı açıklandı.
Üniversiteden yapılan açıklamada  Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere ve ekibi tarafından hazırlanan, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Yiyeceklerimizde ve içeceklerimizde bizi bekleyen tehlikeler: Gıda bilinci kazandırma" projesinin, 01-05 Temmuz'da üniversitenin Davutpaşa Yerleşkesi'nde yapılacağı hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Seçilen öğrencilere ve ailelerine gıda güvenliği bilinci oluşturmayı amaçlayan projede, öğrencilere yiyecek ve içeceklerdeki toksik maddeler hakkında genel bilgi verilerek sağlıklı beslenme bilinci aşılanacak ve laboratuvarlarda farklı kimya, biyoloji ve gıda deneyleri yaptırılacak. YTÜ Laboratuvarlarında örneğin suyun PH derecesini ölçecek olan çocuklar, yoğurt mayalayacak. Projedeki en büyük kazanım, öğrenciler vasıtasıyla onların ebeveynlerine ulaşarak gıda bilincini topluma yaymak olacak. Özellikle eğitim durumu düşük ebeveynlere sahip çocuklarımızı gıda güvenliği konusunda bilinçli birer tüketici haline getirip, hem çocuklarımızın kendi sağlıklarını koruyabilmeleri hem de onlar vasıtasıyla bilgiyi ailelere ulaştırarak anne-babaların da bu bilince dahil edilmeleri proje kapsamında planlanmakta."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!