Üniversite adının değiştirmesi TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Üniversite adının değiştirmesi TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 15:59

Demokratikleşme Paketi içerisinde yer alan Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haberin Devamı

"Bir Üniversite Adı ile Bir İlçe Adının Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi"ne, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran imza attı. Teklife göre, Nevşehir Üniversitesi'nin adı, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilecek.

Teklifin gerekçesinde, bugüne kadar üniversitelerin bazılarına toplum tarafından sevilen önemli şahsiyetlerin isimlerinin verildiği belirtilerek, bunlara örnek olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gösterildi.

Kanun teklifiyle Nevşehir Üniversitesi'nin adının, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin amaçlandığı belirtilen gerekçede, "Böylece, tarihimizin bir büyük şahsiyetinin, gönül mimarının ismi, kabrinin bulunduğu Nevşehir'deki üniversiteye verilmiş olacaktır" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!