Universiade’den Türkiye’ye iki altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Universiade’den Türkiye’ye iki altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 17:17

Güney Kore’nin Gwangju kentinde düzenlenen Üniversite Yaz Oyunları (Universiade) finali yapıldı. İki yılda bir düzenlenen organizasyona Türkiye’den katılan sporcular 2 altın, 2 gümüş ve 12 bronz madalya kazandı. Organizasyonun şampiyonu ise ev sahibi Güney Kore oldu.

Haberin Devamı

Tamamı üniversite öğrencisi olan ve 146 ülkeden 12 bin 986 sporcunun katıldığı Universiade; okçuluk, atletizm, artistik jimnastik, badminton, beysbol, basketbol, dalış, eskrim, futbol, golf, hentbol, judo, ritmik jimnastik, kürek çekme, atıcılık, yüzme, masa tenisi, tekvando, tenis, voleybol ve sutopu olmak üzere toplam 21 branşı kapsıyor.

Türkiye, 79’u erkek 33’ü kadın olmak üzere toplam 112 sporcuyla organizasyona katıldı. Organizasyon sonunda 2’si altın, 2’si gümüş ve 12’si bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazanarak, Universiade sonucunda 22’nci sırada kendine yer buldu.

Şampiyon ev sahibi

Organizasyonun genel sıralamasına göre Güney Kore ev sahipliği avantajını iyi değerlendirerek birinci oldu. Ev sahibi ekibi 47’si altın olmak üzere, toplam 108 madalya alarak Universiade genel sıralamasında şampiyonluğa adını yazdırdı. Universiade 2013 Rusya’nın şampiyonu olan Rusya, bu sene ev sahibinin arkasında ikinci sırada kendine yer buldu. Rusya toplamda122 madalya kazanırken bunların 34’ü altın. Universiade’ı 3’üncü sırada bitiren Çin’in ise kazandığı 72 madalyanın 34’ü altın.

Haberin Devamı

Atıcılıkta ve tekvandoda altın madalya

Türkiye 22’nci sırada bitirdiği organizasyonda 2 altın madalyayı atıcılık takım bazında ve tekvando erkekler 68 kiloda mücadele eden Berkay Akyol’la kazandı. Diğer madalyalar ise tekvando, atıcılık, eskrim ve atletizm branşlarından geldi.

Tekvandoda 8 madalya

Millilerimiz 8 madalyayla en büyük başarıyı tekvandoda yakaladı. Kazanılan 8 madalyanın 1’i altın, 1’i gümüş, diğer 6’sı ise bronz oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!