Uluslararası matematik yarışmasından ödülle döndüler

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası matematik yarışmasından ödülle döndüler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 15:02

Bulgaristan’da düzenlenen ‘Sınır Tanımayan Matematik Yarışmısı’na katılan Türk öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalya kazandılar.

Haberin Devamı

Her yıl Bulgaristan’da yapılan ‘Sınır Tanımayan Matematik Yarışması’na (Mathematics Without Borders) katılan Türk öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalya kazandılar. Tüm dünyadan okulların katılımı ile düzenlenen yarışma bu yıl da Rusya’dan Bulgaristan’a, Fransa’dan Azerbaycan’a 20 ülkeden 15 bine yakın matematik dehasını buluşturdu. 2002 yılından bu yana etkinliğe katılan İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri, ortaokulun her seviyesinde sonbahar, kış ve ilkbahar turnuvalarında başarılı olarak finale katılmaya hak kazandılar.

Finalde İzmir SEV Ortaokulu öğrencileri Arel Ulukuş, Duygu Erbayraktar ve Mina Yorgancılar altın madalya aldı. Alya Erkut, Cem Batu Ören ve Fadıl Erbayraktar gümüş madalya; Nehir Üretmen ise bronz madalya kazandı. Takım yarışması kategorisinde Türkiye adına 8’inci sınıf öğrencisi Cem Batu Ören’in, Malta’yı temsil eden çocuklarla eşleştiği takımı bronz madalyaya layık görüldü. 7’nci sınıf öğrencisi Duygu Erbayraktar MWB Türkiye Birincisi ve Math Star (Matematik Starı) olurken, 8’inci sınıf öğrencisi Cem Batu Ören de Math Star seçildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!