Uluslararası Bakalorya programlarının geleceği tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Bakalorya programlarının geleceği tartışıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 16:38

12’nci Türk IB (Uluslararası Bakalorya) Okulları Ulusal Konferansı 13 Nisan’da yapıldı. Konferansa katılan 1200 izleyici, toplam 171 sunum ve 32 eş meslekliler buluşma noktasındaki çalışmalardan yararlanma olanağı buldu.

Haberin Devamı

Türk IB Okulları’nın geleneksel olarak iki yılda bir kez düzenlediği ‘12’nci Ulusal IB Günü’ bu yıl Beykent Okulları’nın ev sahipliğinde düzenlendi. ‘IB ile Sınırsız Bir Dünya için El Ele’ başlıklı konferansın açılışında Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Adem Çelik,  Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Uluslararası Bakalorya Programı  Bölge Direktörü Adrian Kearney konuşmalar yaptı.
Daha sonra yönetimini eğitim danışmanı Dr. Jale Onur’un yaptığı ‘IB Programlarının Geleceği, Türkiye ve Dünyadaki Sosyoekonomik ve Kültürel Gelişime Katkıları’ konulu panelde Prof. Dr. Ali Doğramacı, Adrian Kearney ve İndiana Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Merkezi Eş Başkanı Dr. Çiğdem Balım görüşlerini aktardı.
Konferansa katılan 1200 izleyici, toplam 171 sunum ve 32 eÅŸ meslekliler buluÅŸma noktasındaki çalışmalardan yararlanma olanağı buldu.Â
Aynı zamanda IB programlarına yönelik başta IB ofisi olmak üzere basılı kaynakları bulunan tüm ulusal ve uluslararası yayın evleri ürünleri tanıtmak üzere yayınevi sergisi stantlarında ürünlerini sergilediler.
Diploma programı öğrencileri de, IB eğitiminin sosyal ve kültürel gelişime katkılarını anlattı. Aynı zamanda IB Programlarında yer alan derslerin yanında IB öğrenen profilinin gelişimine katkı sağlayan ve okul eğitim programında önemli yeri olan okul kütüphanecileri de bir forum çerçevesinde düşünce ve görüş alışverişinde bulundular.

Haberin Devamı

İlk konferans 1999’da yapıldı

Birinci IB Günü 14 Şubat 1999’da Eyüboğlu Okulları’nda yapıldı. Aralık 1998’de Türkiye’deki IB okullarının koordinatörlerinin biraraya geldiği bir toplantıda, IB öğretmenlerinin kaynaklarını ve fikirlerini paylaşabilecekleri bir mini konferans gerçekleştirme fikri ortaya çıktı. Bu fikir iki ay sonra gerçeğe dönüştü ve ilk IB Günü’nün tohumları ekildi. İkinci IB Günü 4 Mart 2000 tarihinde Koç Okulları’nda düzenlendi.
Etkinlik daha sonraki yıllarda DoÄŸuÅŸ Okulları, MEF Okulları, UÄŸur Koleji, Özel Yüzyıl IŞıl Okulları, Kültür Koleji,  TED Ankara Koleji, TED Bursa Koleji, Ä°zmir Amerikan Koleji ve Marmara EÄŸitim Kurumları’nda (Özel Marmara Koleji) düzenlendi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!