2018 ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak? İşte yayımlanan sonuç takvimi

Güncelleme Tarihi:

2018 ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak İşte yayımlanan sonuç takvimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 19:13

Binlerce öğretmen adayının başvuruda bulunduğu 2018 ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları için geri sayım başladı. 5 bin ücretli öğretmenin ataması için yapılan sözlü mülakatlar, 11- 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Sonuçların açıklanması ardından atama tercihleri için süreç başlayacak. Peki, ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

MEB Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinden, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik başvurularıyla ilgili takvimi yayımlamıştı. Takvime göre, 5 bin ücretli öğretmen alımı için yapılan sözlü mülakatları 14 Ağustos Salı günü sona erdi. Peki, ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2018 iş takvimine göre ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak. 17-28 Ağustos'ta alınacak itirazlar, 31 Ağustos'ta sonuçlandırılacak. 4-7 Eylül tarihlerinde atama tercihleri açıklanacak ve atama sonuçları 11 Eylül'de kamuoyuna duyurulacak.

2018 ücretli öğretmenlik mülakat sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak İşte yayımlanan sonuç takvimi

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim editörleriyle bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen ataması yapılacağına yönelik sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, öğretmen alımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

“Şu andaki yazılı metin, Ömer Dinçer’in Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili, ‘Diğer alanlarda iki yıl, öğretmenlikte bir yıl geçerlidir’ diye bir yönetmelik değişikliği var. Cari mevzuat bir yıl gösteriyor. Bu arada bununla ilgili bir kanun çıkması gerekiyor. Yani ben şu anda haftaya alamıyorum. Ne bileyim, ağustosun sonunda, eylülün başında alamıyorum. Meclis’in açılması gerekiyor. Dolayısıyla takvim bununla ilgili bir şey.

 

BAKMADAN GEÇME!