Ücretli öğretmen ataması için imza kampanyası: Kontenjan dağılımı yeniden belirlensin

Güncelleme Tarihi:

Ücretli öğretmen ataması için imza kampanyası: Kontenjan dağılımı yeniden belirlensin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 16:27

MEB tarafından sözleşmeli olarak atanacak 5 bin ücretli öğretmen kontenjanında adaletsizlik olduğu gerekçesiyle imza kampanyası başlatıldı. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla, bazılarına da birer kontenjan verildiği belirtilerek, kontenjan dağılımının Bakan İsmet Yılmaz’ın açıkladığı gibi ön başvuru alınarak yapılması istendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözleşmeli olarak atanacağı açıklanan 5 bin ücretli öğretmenin başvuru ve atama duyurusu 15 Mayıs’ta açıklandı. Ancak branşlara göre kontenjan dağılımının adaletsiz olduğu iddia edilerek change.org’da başlatılan imza kampanyasında, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın belirttiği gibi ön başvuru alınarak branşlara göre kontenjanların belirlenmesi talep edildi.

İmza kampanyasında özetle şöyle denildi:
“5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak atanması ile ilgili yapılan kontenjan dağılımı Sn. Milli Eğitim Bakanımızın demeçlerinde belirttiği şekilde yapılmadı. Ön başvuru alınmadan yapılan kontenjan dağılımı adil olmayıp birçok kontenjan boşta kalacak. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla kontenjan verilip diğer tüm branşlara birer kontenjan verilmiş. Kontenjan dağılımının hakkaniyetli şekilde ön başvuru alınarak yapılmasını talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

21 Mayıs’ta açılan imza kampanyasına saat 16.00’ya kadar 678 kişi destek verdi.

BAKMADAN GEÇME!