Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 16:01

Türkiye genelindeki anaokulu, ilkokul, ortaokul liselerde eğitim alan yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alarak üç aylık yaz tatiline çıktı. Karne günü ilginç görüntülere de sahne oldu. Okul bahçesindeki uçakta karne alan da oldu, törende sıcaktan bunalan da. Ayrıca İzmir’deki bir ilkokulda öğrencilerle aynı sınıfı paylaşan ve hikayesiyle gündeme oturan ‘Tombi’ isimli kedi de karnesini aldı. Tombi’nin karnesindeki, notlar ise ‘Pekiyi’.

Haberin Devamı

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim alan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve aileleri karne heyecanı yaşadı. Üç ay sürecek yaz tatilinin başlangıcı olan karne günü ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Okul bahçesindeki uçağın içinde karne alan öğrenciler de oldu, karne töreninde sıcaktan bunalanlar da. İzmir’de Ticaret Borsası İlkokulu 3-C sınıfı öğrencileriyle aynı sınıfı paylaşan ve hikayesiyle Türkiye’nin gündemine oturan Tombi isimli kedi de karnesini aldı. Tombi’nin karnesindeki, notlar ise ‘Pekiyi’. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise, Tekirdağ’da ortaokul öğrencilerine karne verdi. İşte Türkiye’den karne manzaraları

Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da

UÇAKTA KARNE HEYECANI
Antalya Havalimanı’nda atıl halde bulunan Boeing 737-400 tipi yolcu uçağının eğitim için okulun bahçesine taşınmasıyla dikkatleri üstüne çeken Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, karnelerini yolcu uçağının içinde aldı. Okulun edebiyat öğretmenlerinden Yeşim Dinler, ilk kez uçakta karne vermenin heyecanını yaşadığını söyledi. Öğrencilere tatili iyi değerlendirmeleri önerisinde bulunan Dinler, yeni döneme öğrencilerin daha dinç gelmesini istedi. Öğrencilerden sınıf birincisi Sude Böcekli ise, “Uçağın içinde karne almak çok güzel bir duygu. Başarıların tesadüf olmadığına inanıyorum, okulumuza gelen bu uçak sayesinde başarılarımızın arttığı düşüncesindeyim” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da

TOMBİ’YE ‘PEKİYİ’
İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerinin sınıf arkadaşı Tombi isimli kedi için karne hazırlandı. Tombi, davranışları üzerinden değerlendirildiği karnesinde ‘Pekiyi’ notlarıyla dikkat çekti. Sevimli kedi okul kültürüne uyum, öz bakım, kendini tanıma, iletişim ve sosyal etkileşim, oyun ve fiziki etkinlikler, beslenme alışkanlığı, sosyal faaliyetlere katılım, takım çalışması ve sorumluluk, uyku düzeni ve çevreye duyarlılık derslerinden 5’er puan aldı. Tombi, yaz tatilini sınıf öğretmeni Özlem Pınar İvaşcu’nun evinde geçirecek.

Haberin Devamı

Tombi adlı kedinin hikayesini sadece Türkiye değil, dünya basını da duymuştu. Sokağa atıldığı tahmin edilen Tombi, 3-C sınıfı öğretmeni Özlem Pınar İvaşcu ve öğrencilerle birlikte sınıfa alındı. Bir süre öğrencilerle bir arada derslere katılan Tombi, bir öğrencinin velisi tarafından şikayet edilince okuldan uzaklaştırılmak zorunda kalmıştı. Sahiplenene kadar sınıf öğretmeninin evinde misafir olan Tombi, öğrencilerden uzak kaldığı için yemeden içmeden kesilmiş ve depresyona girmişti. Daha sonra devreye İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin girmesiyle tekrar aynı sınıfta ders başı yaptı. Tombi, Türkiye gündemine otururken, hikayesi yurt dışında pek çok mecrada da yer bulmuştu. Öte yandan Tombi, sınıf öğretmeninin hazırladığı çocuk kitabı serisinin de baş kahramanı oldu. 10 kitaptan oluşması planlanan seride ilk durak Şanlıurfa olurken, Tombi ve sınıf arkadaşları şehrin özelliklerini öğreniyor. Serinin ikinci kitabında Tombi ve arkadaşları, Efes Antik Kenti’ni gezecek.

Haberin Devamı

Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da

ÖĞRENCİLER GÖLGELİK ALANA KAÇTI
Samsun’da düzenlenen karne töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen kürsüde 22 dakika konuşunca, güneşin altında bekleyen çocuklar bir süre sonra sıcak nedeniyle kendilerini gölgelik alana attı. Bazı öğrencilerin ise yerlere oturduğu görüldü. İlkadım ilçesi Baruthane Ortaokulu’ndaki törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Esen’in konuşması 22 dakika sürünce güneşin altında bekleyen öğrenciler kendilerini gölgelik ve serin yerlere attı. Bazı öğrenciler ise yorgunluktan yere oturmak zorunda kaldı. Daha sonra kürsüye çıkan Vali Osman Kaymak ise “Değerli Milli Eğitim Müdürümüz uzun ve kapsamlı bir konuşma yaptı. Benim de aynı kapsamda yapacağım konuşma sizleri sıkacaktır. Sevgili yavrularımız sıcakta güneş altındalar. Onlar bizim için çok kıymetli ve onları üzmek istemeyiz” diyerek kısa bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’den karne manzaraları... Uçakta karne alan da var, sıcaktan bunalan da

MEB MÜSTEŞARI: BİZİM DE KARNEMİZ
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Tekirdağ’daki Süleymanpaşa 50’nci Yıl Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Tekin, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yaklaşık 8 aylık bir maratonun sonunda hep beraber karnelerimizi alacağız. Hep beraber diyorum, bir algıyı düzeltmemiz lazım. Bugün aslında sadece çocuklarımızın karnesini vermiyoruz. Bugün bizler de kendi karnemizi alıyoruz. Bu konuya böyle yaklaşmak gerektiğini size de hatırlatmış olayım. Bugün aldığımız karneler, üç paydaşın karnesi. Bir tarafında öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz, emeklerinin karşılığını alıyorlar. Bir tarafında da bakanlık olarak biz ve öğretmenlerimiz var. Onlar da bir dönem içerisinde ne kadar öğretebildiklerini görmüş olacaklar. Öğrencilerimizin notlarının, öğretmenlerimizin de müfredatın ne kadarını öğretebilmiş ve aktarabilmişler bir göstergesidir. Dolayısıyla bizler de kendi karnemizi almış oluyoruz böylece. Diğer bir unsur da veli olarak sizlerin karnesidir. Bu karneler sadece öğrencilere ve öğretmenlere yüklenemeyecek kadar büyük bir sorumluluktur. Ebeveyn olarak o karneler bizim de karnemiz. Karnelerdeki başarılar, sizin başarınız. Başarısızlıklar da sizin başarısızlığınızdır. Payımızı orada sorgulamamız gerekiyor. Bu yüzden bütün Türkiye çağında biz büyük bir aileyiz. Okullarda 18 milyon öğrencimiz var ve onlara ders anlatan, öğreten 1 milyon yaklaşık öğretmenimiz var. Öğrencilerimizin sağlıklı eğitim ve öğretim görerek yetişmesi için de çaba sarf eden 80 milyon insanımız var. Dolayısıyla hepimiz sorumluluklarımızı yerine getirmek durumundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!