TYT’de Türkçe ve matematik zorladı

Güncelleme Tarihi:

TYT’de Türkçe ve matematik zorladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2018 13:48

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin tamamlanmasıyla gözler adaylardan gelecek soru yorumlarına çevrildi. Marmara Üniversitesi’nde sınava katılan öğrenciler, genel olarak soruların kolay olduğunu ama uzun sorular nedeniyle zaman problemi yaşadıklarını söylediler. Ortak görüşleri ise Türkçe ve matematik testlerinin zor olduğu.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. İlk kez uygulanan sınavda soruların nasıl olacağı mereka ediliyordu. Marmara Üniversitesi’nde sınava giren adaylar, sorular uzun olduğu için sürenin yetmediğini söylediler. Türkçe ve matematik testlerinin de zor olduğunu belirttiler.

SORULAR UZUNDU
Kutay Erol:
Sorular kolay ama uzundu. Yetiştirmekte zorlandım. Geometri soruları uzun geldi.

Tuana Çakır: En çok matematik ve coğrafyada zorlandım. Fende ise kimya soruları zordu. İçeri girerken kimlik kontrolü sırasında görevliler, “saçını mı kestin, kilo mu verdin” diye sordular. Sonra inceleyip içeri aldılar.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

FELSEFE ZORDU
Yağmur Ergül:
Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Bilge Tokat: Vakıf üniversitesinde Türk dile ve edebiyatı 4’üncü sınıf öğrencisiyim. Bu, sınava 4’üncü girişim. Edebiyat ve Türkçe kolaydı, tarih ve coğrafya ise bilgisi olana kolaydı. Matematik soruları orta zorluktaydı ama geometri zordu. Yüksek puan alarak başka bir üniversiteye gitmek istiyorum.

Haberin Devamı

Görkem Göğer: Sorular orta düzeydi. Matematik dersim iyi olmadığı için beni zorladı, ilginç bir soru yoktu. Grafik tasarım okumak istiyorum.

ZAMAN SIKINTISI YAŞANDI
Zeynep Subaşı:
İlk kez üniversite sınavına katıldım. Sıkı çalıştım, özel ders aldım. Sınav sistemi değişikliği beni etkiledi, çünkü yeni sistemin neler getireceğini bilmiyordum, endişelerim vardı. Sınavda süre sıkıntısı yaşadım, Türkçe’de 3-soruda paragraflar uzundu, sınavın belirleyicisi matematik olacak bence.

Elifnur Yalçın: Ben eski sistemde de sınava girdim. Kıyaslama yaptığım zaman Türkçe paragraf sorularının uzun olduğunu söyleyebilirim. Matematikte eskiden daha çok işleme yönelik soru vardı, şimdi daha çok Türkçe paragrafı gibi uzun ve yoruma dayalı sorular vardı. Sosyal bilimlerde de uzun paragraflar ve yorumlu sorular çıktı.

Kerim Güzelhan: Bu benim üniversite sınavına ikinci girişim, geçen sene de katıldım. Geçen seneye göre kolay sınav yapmışlar. Bu sene sistem değiştiği için çok zorlamamışlar. Güzel geçti. İkinci oturumunda nasıl olduğunu göreceğiz. Matematik ve Türkçe soruları uzundu. Türkçe’de bir sayfada sadece iki soru bile vardı. Matematikte bazı sorular aşırı uzundu. Hepsi genellikle mantık üzerine kurulmuş, yorum gerektiren sorulardı. Yorumlama kabiliyeti ölçülmüş.

MATEMATİK VAKİT KAYBETTİRDİ
Hasan Gökdemir:
Türkçe zor değildi. Matematik genel olarak zordu. Yetişmediğini söyleyenler, matematikten dolayı öyle düşünüyor . Ben de aynı fikirdeyim. Matematikte çok fazla vakit kaybettim. Fen kolaydı. Sosyal de zor değildi. Genel olarak çok zor bir sınav değildi ama matematik zorladı.

Haberin Devamı

Ömer Tüfekçi: Türkçe kolaydı. Sosyalde felsefe ve din kısmı zordu. Matematik ortalamaydı. Fen kısa net bilgilere dayalıydı.
İrem Arıkan: Matematik ve Türkçe kolaydı. Sosyal de güzeldi. Felsefe biraz zorladı ama daha çok sürem yetmedi. Sorular gayet iyiydi. Geçen seneye göre daha kolaydı.

Melis Yılmaz: Matematik ve geometride zorlanmadım. Genel olarak kolaydı. Fen de zor değildi. Sosyalde coğrafyada biraz zorlandım. Türkçe’de de denemelerdeki gibi sorular çıktı. Bence genel olarak kolay bir sınavdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!