TUS yeniden hesaplandı

Güncelleme Tarihi:

TUS yeniden hesaplandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 13:34

2014 yılının ilkbahar döneminde düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), davalık olan bir soru ile ilgili İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle yeniden hesaplandı. Puanı hesaplanan adaylar 9-14 Ekim arasında tercih yapabilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM, 201-TUS ilkbahar dönemi sınavının yeniden hesaplandığını açıkladı. Buna göre 2014 yılı ilbahar dönemi TUS’ta, İdare Mahkemesi tarafından, farmakoloji testinde 104’üncü soru ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesi nedeniyle, bu testte en az 1 cevabı olan tüm adayların kayıtları yeniden incelendi. Değerlendirme sonuçları açıklandı. Yeni sınav sonuçlarına göre adaylardan tercihleri alınarak 2014-TUS İlkbahar Dönemi 3’üncü Yerleştirme işlemi yapılacak. 2014-TUS İlkbahar Dönemi 3’üncü Yerleştirme için işlemler şöyle yürütülecek:

- 2014-TUS İlkbahar Dönemi Sınavının yeni değerlendirme (1 sorunun iptalinden sonra oluşan) sonuçlarına göre tercih yapma hakkı bulunan tüm adayların tercih işlemi yapabilmeleri için tercih sistemi, 9-14 Ekim tarihleri arasında adayların erişimine açılacak.

Haberin Devamı

- Tercih işlemlerinde tercih sisteminde kullanılacak kontenjan ve koşul tabloları ile yerleştirme kuralları, 2014-TUS İlkbahar Dönemi Yerleştirme işlemleri ile aynı olacak.

- Yeniden değerlendirme sonuçlarına göre tercih yapma hakkı kazanan adaylardan isteyenler, bu yerleştirme için tercih yapabilecek.

- 2014-TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemleri için tercih yapan adaylar (bir kuruma yerleşmiş olsalar da) istedikleri takdirde ilk yerleştirmede yapmış oldukları tercihlerini 9-14 Ekim tarihleri arasında güncelleyebilecekler.

- 2014-TUS İlkbahar Dönemi yerleştirme işlemlerinde tercih hakkı olup ilgili dönemde tercih yapmamış adaylar da bu yerleştirme için 9-14 Ekim 2015 tarihleri arasında tercih yapabilecekler.

-  Yerleştirme işlemi, 2014-TUS İlkbahar Dönemi kılavuzlarında yer alan temel ilke ve kurallar doğrultusunda adayların tercihleri, kontenjan ve koşullar dikkate alınarak yapılacak.

- Yerleştirme sonuçları, 9-14 Ekim tarihleri arasında bu yerleştirme için tercih yapan ve/veya tercihlerini güncelleyen adaylar için açılacak. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara sonuç açıklanmayacak ve bu adaylarla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Haberin Devamı

- Sonuçlar, yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden adaylara duyurulacak, ilgili kurumlara ise ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek. Yerleşen adaylardan isteyenler, sonuçlar açıklandıktan bir gün sonra başlamak üzere 10 iş günü içerisinde yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmak zorunda. Belirtilen tarihe kadar yerleştirildikleri kuruma kayıt yaptırmayan adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacaklar.

- Bu yerleştirmede yerleşsin veya yerleşmesin ilk yerleştirmede yerleştirilmiş adaylardan yerleştirildikleri ilk kurumda kalmak isteyenler, uzmanlık eğitimlerine bu kurumda devam edebilecekler.

- 2014-TUS İlkbahar Dönemi 3’üncü Yerleştirme ile yerleştirildiği kontenjanda eğitime başlayan adaylar, önceki yerleştirilmelerine ait haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Bu durumdaki adaylar, daha önce yerleştirilmiş olduğu kontenjandaki eğitimine geri dönemez.

Haberin Devamı

- Mahkeme kararının bir yürütmeyi durdurma kararı olması dolayısıyla ileri bir tarihte verilecek aksi/farklı yöndeki bir karara göre işlem yapılması halinde bu yerleştirme sonuçları (sınav sonuçları da dâhil), adaylar açısından bir kazanılmış hak kabul edilmeyecek.

- Kılavuzdaki mevcut kontenjanlara 3’üncü Yerleştirme sonucu ortaya çıkabilecek ilave kadro ihtiyaçları, ilgili kurumlar tarafından karşılanacak.


 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!