Türkiye’den AYT manzaraları... Kimliğini gömleğinde unuttu, sınava giremedi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den AYT manzaraları... Kimliğini gömleğinde unuttu, sınava giremedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 12:34

YKS’de ikinci oturum olan AYT tüm hızıyla devam ediyor. Ancak bazı adaylar 15 dakika kuralı nedeniyle binalara alınmazken, İstanbul’da bir öğrenci kimliğini gömlek cebinde unuttuğu için sınav binasına giremedi. İşte 2 milyonun üzerinde adayın ter döktüğü sınavdan Türkiye manzaraları.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS)  iki oturumu alan Alan Yeterlik Testi (AYT) tüm Türkiye’de düzenleniyor. Sabah erken saatlerde sınava yetişemeyen bazı öğrenciler, 15 dakika kuralına takıldı. İstanbul’da bir aday Hatay’dan sınav için gelmesine rağmen, kimliğini unuttuğu için AYT’ye alınmadı. Sivas’ta ise saat 10.15’te başlayan sınava yetişmeye çalışan öğrenciler kaza geçirdi.

15 DAKİKAYA TAKILDILAR
İSTANBUL: 30 Haziran’daki TYT sınavında olduğu gibi birçok öğrenci AYT’de de 15 dakika kuralına takıldı. Saat 10.15’te başlayan sınav için saat 10.00’dan sonra adaylar binalara alınmadı. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde geç kalan bir aday koşarak içeri girmek istedi. Görevlilerse, 2 dakika geç gelen adayı binaya almadı. Bunun üzerine geç kalan öğrenci okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

ÖNCE SINAV, SONRA KAMP
Eskişehir:  Eskişehirspor’un genç oyuncusu Bedirhan Altunbaş, takı-mın yaz kampına katılmadan önce AYT’de ter döktü. Anadolu Üni-versitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde sınava giren genç sporcu, sınavdan sonra kamp hazırlıklarına başlayacağını söy-ledi. İki günde iki farklı heyecan yaşadığını belirten Altun-baş, “Hedeflerim doğrultusunda eğitimimle futbolu bir arada götürmeye çalışıyorum. Bugün buraya gelerek üniversite giriş sınavına katıldım. Hazırlanma sürecim biraz zor olsa da elim-den geleni yaptığımı düşünüyorum. Yarın da Eskişehirspor ola-rak yeni sezon öncesi ilk antrenmanımızı yaparak sezonu açaca-ğız. İki günde iki farklı heyecan oldu benim için. Umarım her ikisi de hayırlı olur” diye konuştu.

47 DERECEDE AYT’YE GİRDİLER
Diyarbakır: Hava sıcaklıklarının arttığı Diyarbakır’da öğrenciler, YKS’nin ikinci oturumuna 47 derecede sıcaklıkta girdi. Aileler parklarda, ağaç gölgelerinde çocuklarını beklerken öğrenciler de sınıflarda hem soruları çözmeye çalıştı hem de sıcakla mücadele etti. Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu’nda 13.15’te sona eren ikinci oturum sonrası sınavdan çıkan öğrenciler süre sıkıntısı yaşadıklarını, sıcak havanın kendilerini etkilediğini ve çoğu sınıfta ise perde olmadığını söylediler.

Haberin Devamı

KİMLİĞİNİ GÖMLEK CEBİNDE UNUTTU
YKS için Hatay´dan İstanbul´a gelen aday, Avcılar Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'nde kimliksiz olduğu için sınav binasına alınmadı. Kimliğinin bulunmadığını görünce paniğe kapılan üniversite adayı, görevlilere kendisini salona almalarını, bir yakınının araca atlayarak kimliğini getirebileceğini söylemesine rağmen kimseyi ikna edemedi. Tüm ısrarlara rağmen sonuç alamayan genç, “Hatay´dan sınav için gelmiştim. Ama sınava giremiyorum” diye yakındı. Üniversite adayının dün ilk aşama sınava girdikten sonra kimliğini, değiştirdiği gömleğinin cebinde unuttuğu öğrenildi.

Türkiye’den AYT manzaraları... Kimliğini gömleğinde unuttu, sınava giremedi

SINAVA YETİŞMEYE ÇALIŞIRKEN KAZA YAPTILAR
SİVAS: YKS’nin ikinci oturumuna girecek iki öğrencinin bulunduğu otomobilin, özel halk otobüsüyle çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı. Kazada sürücülerle otomobilde bulunanlardan YKS’ye girecek Oğuz Kağan Ünal ve sürücünün babası Ömer Malatyalı yaralandı.

Haberin Devamı

GİRİŞ BELGESİ ÇALINDI SINAVA GİREMEDİ
ADIYAMAN: YKS'ye girmek üzere babası Nazif Şahin ile beraber Elmacık köyünden Adıyaman'a, gelen Ceren Şahin, sınav öncesi Yeşilyurt Mahallesi 2117 Sokak içerisinde bulunan bir akrabasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ceren Şahin, bin 500 lira değerinde olan cep telefonunu, kredi kartlarını ve öğrenci sınav giriş belgesinin de içerisinde olduğu çantasını babasına ait otomobilde bıraktı. Babası Nazif Şahin ile birlikte akrabalarının evine giden Ceren Şahin, misafir oldukları evden ayrılarak gittiği otomobilde çantasını bulamadı. Otomobilin kapısının zorlanarak açıldığını ve içerisinde bulunan çantanın çalındığını fark eden baba, polisi araya yardım istedi. Sınava giriş belgesinin çalınması nedeniyle sınava giremeyen Ceren Şahin, çalınan kredi kartlarını da iptal ettirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri olay yeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

SINAVA ALINIRIM UMUDUYLA BEKLEDİ
Sınava girmek için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne gelen Emrah Büyükbektaş, salon kapıları saat 10.00’da kapatıldığı için AYT’ye giremedi. Sınavı birkaç dakikayla kaçıran genç üzüntü içerisinde salon kapısı önünde beklemeye başladı. Sınav salonuna giremeyen aday, yetkililerin sınava almaları yönünde çabalarda bulundu fakat, çabalarından sonuç alamadı. Israrlarından ve beklemekten sonuç alamayan genç 20 dakika kadar sınav salonunun önünde bekledikten sonra sınav salonundan ayrıldı

Haberin Devamı

İNŞAAT ÇALIŞANLARINA İSYAN ETTİLER
AYDIN: Mustafa Kiriş Okulu’nun hemen önünde bulunan inşaatta 30 Haziran’daki TYT saatinde yapılan çalışma nedeniyle öğrenci velileriyle inşaat çalışanları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Belediye görevlilerinin uyarısına aldırış etmeyen çalışanlar polislerin uyarısıyla sınav saatinde çalışmaya ara verdiler. YKS’nin ikinci günü aynı sıkıntı ile karşılaştıklarını belirten veliler duruma tepki göstererek bu defa direk polise şikayette bulundular.

Türkiye’den AYT manzaraları... Kimliğini gömleğinde unuttu, sınava giremedi


KAPIYI AÇMALARINI BEKLEDİ
ERZİNCAN: AYT için Türk Telekom Binali Yıldırım Ortaokulu’na giden öğrencilerden biri, polisler sınav giriş belgesini kontrol ettiği sırada sınav giriş belgesinin olmadığı uyarısı üzerine dışarı çıktı. Belgesini alıp tekrar sınav salonuna gelen genç, saat 10.00 olduğu ve kapılar kapatıldığı için AYT’ye giremedi. Bir başka genç ise geç kalınca kapının önünde yetkililerin kapıyı açmasını bekledi fakat çabalarından sonuç alamadı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ADAYI: ACIKMAKTAN KORKUYORUM
ANKARA: Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde sınava giren ve tıp istediğini dile getiren Mithat adlı aday, sınavda acıkmaktan korktuğunu söyledi. Mithat, “Annem peynir ekmek yaptı, onları yedim. Dün yumurta falan yemiştim bugün az yedim umarım acıkmam. Kahvaltıyı tam yapamadım biraz tedirginim. Şekerlerle idare edeceğim. Sınava günü gününe çalışayım dedim ama bakalım. Bu üçüncü girişim, ilk ikisinde olmadı acıktım. İlkinde mart ayındaki oturumun sonucu kötü olunca bıraktım, bunda heyecanım biraz daha az gibi. İnşallah çok zor sormazlar” diye konuştu.

POLİS GELDİ SINAVA YETİŞTİ
KARABÜK: Karabük Üniversitesi’nde, YKS’nin ikinci oturumuna girecek adaylardan biri kimlik olarak ehliyetini gösterince görevliler kabul etmedi. Sınava dakikalar kala ne yapacağını bilemeyen ve büyük üzüntü yaşayan öğrenciyi gören sivil bir polis, öğrenciyi kendine ait otomobiline bindirip kampüs çıkışına kadar götürdü ve oradaki bir taksiyle nüfus cüzdanını alması için evine gitmesini sağladı. Nüfus cüzdanını alıp kampüse dönen öğrenci, girişte taksiden inip koşarak kendisini bekleyen aynı sivil polis memurunun otomobiliyle sınava yetişmeye çalıştı. Öğrenci, polis memuru için, ”Yardımcı oluyor Allah razı olsun” dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN YOL TRAFİĞE KAPATILDI
SAMSUN: Samsun’un İlkadım ilçesinde bir okulda YKS’nin ilk oturumuna giren üniversite adaylarının aileleri, gürültü olduğu gerekçesiyle okulların bulunduğu yolun sınav saatinde araç trafiğine kapatılmasını istemesi üzerine, polis velilerin çağrısını dikkate alarak yolları araç trafiğine kapatttı.

İTFAİYEYE EŞLİĞİNDE SINAVA YETİŞTİ
ANTALYA: Elanur Yağmur, sınava son dakika yetişenler arasındaydı. Bindiği belediye otobüsü, Yağmur’u sınava gireceği okuldan 7 kilometre önce indirdi. Okula yürüyerek gitmek isteyen Elanur Yağmur, sınavın başlamasına yarım saat kala Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden birini durdurup adresi sordu. İtfaiye ekiplerinin okulun uzakta olduğunu ve yürümekle yetişemeyeceğini söylemesi üzerine üzülen Yağmur’un imdadına yine itfaiye ekipleri yetişti. İtfaiyeye ait kapalı kasa kamyonetle Yağmur, sınava gireceği okula götürüldü. Sınavın ardından yaşadığı sevinci sosyal medya hesabından paylaşan Yağmur, “Sabah otobüs şoförü beni okulumdan 7 kilometre ileride indirdiği için 1 saat yürüdüm. Adresi sormak için durdurduğum itfaiyeciler beni sınava 20 dakika kala okulumun önüne bıraktı. İyi ki varsınız. Bu güzel insanlar olmasa sınava yetişemeyecektim” diye yazdı.

 

BAKMADAN GEÇME!