Avrupa’nın En Çekici Ülkeleri Sıralaması: Türkiye ‘en ucuz ülkeler’ arasında

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın En Çekici Ülkeleri Sıralaması: Türkiye ‘en ucuz ülkeler’ arasında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 10:06

Avrupa merkezli yükseköğretim platformu ‘Study.EU’, Avrupa’nın yükseköğretimde en çekici ülkelerini belirledi. İlk sırada Almanya yer alırken, onu İngiltere ve Fransa takip etti. Türkiye ise yaşam maliyetlerine göre yapılan sıralamada 5’inci oldu.

Haberin Devamı

Study.EU Avrupa ülkelerini; eğitim kalitesi, yaşam maliyetleri ve kariyere katkıları ile yaşam kalitesi şeklindeki üç kritere göre değerlendirdi. Buna göre, birinci sıraya Almanya yerleşti. ABD’nin ardından en büyük uluslararası öğrenci pazarına sahip İngiltere ikinci, Fransa ise üçüncü oldu. Türkiye, yabancı öğrenciler için en çekici 15 ülke arasına giremedi. Almanya ise kaliteli üniversiteleriyle ücretsiz yükseköğretimi başarılı şekilde bir arada sunabilmesi nedeniyle öne çıktı.

YAŞAM MALİYETLERİNDE İLK 5
Türkiye, yaşam maliyetleri sıralamasında ‘en makul’ 10 ülke arasında 5’inci oldu. Avrupa’nın uluslararası öğrenciler için en hesaplı ekonomisi Polonya oldu. İkinciliğe Sırbistan yerleşirken, Macaristan üçüncü sırada temsil edildi.

KARİYERE EN BÜYÜK KATKI İNGİLTERE’DEN
Avrupa ülkeleri arasında uluslararası öğrencilere en iyi yaşam kalitesi ile kariyeri geliştirme fırsatı sunan ülke koktuğuna ise İngiltere oturdu. Ancak İngiltere’nin Brexit süreci nedeniyle uluslararası öğrencilerde endişelere neden olduğu da vurgulandı. Bu ülkeyi İrlanda ve İzlanda takip etti. Türkiye, bu listede ilk 10’da yer almadı. İngiltere ayrıca eğitim kalitesinde de Avrupa’nın en iyisi oldu.

Haberin Devamı

EN ÇEKİCİ ÜLKELER
1- Almanya
2- İngiltere
3- Fransa
4- Hollanda
5- Rusya
6- İsviçre
7- İsveç
8- Belçika
9- İtalya
10- Polonya 

EN UCUZ ÜLKELER
1-Polonya
2-Sırbistan
3-Macaristan
4-Romanya
5-Türkiye
6-Yunanistan
7-Portekiz
8-Almanya
9-Litvanya
10-Letonya 

EN İYİ YAŞAM VE KARİYER
1-İngiltere
2-İrlanda
3-İzlanda
4-Norveç
5-Hollanda
6-İsveç
7-İsviçre
8-Danimarka
9-Almanya
10-Avusturya

EN İYİ EĞİTİM
1-İngiltere
2-Almanya
3-Hollanda
4-Fransa
5-Rusya
6-İsviçre
7-İrlanda
8-İsveç
9-İtalya
10-İspanya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!