Türkiye’den öğrenci barış elçisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den öğrenci barış elçisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 11:22

Birleşmiş Milletler’in (BM) Barış Günü olarak kabul ettiği 21 Eylül’de aralarında İngiltere, Amerika ve Brezilya gibi ülkelerin bulunduğu dünyada 100 ülkeden 200 gönüllü elçi telefonla dünyaya barış mesajı gönderdi. Türkiye’den 14 yaşındaki öğrenci Aleyna Berfu Baki de barış mesajı verenler arasındaydı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Barış Günü’nde ‘Barış Halkası’ adı verilen etkinlikte ilk arama Kuzey İrlanda’dan sabah sekizde başladı ve akşam saat sekizde yine İrlanda’ya iletilen mesajla sonlandı. Sivil gönüllülerin birbirlerini telefonla arayarak barış mesajı verdiği Barış Halkası’nda, gönüllü elçiler birbirlerine “Barış çiçeklerinin yeşerip açması ancak sevgi hikayeleri üzerinde mümkündür” dedi. Etkinliğe Türkiye’den Üsküdar SEV Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Aleyna Berfu Baki destek verdi. Aleyna Berfu Baki’nin (14) telefonu saat 13.30’da çaldı. Baki Birleşmiş Milletler’in ortaokuldaki küçük bir modeli olan JMUN Konferanslarının üyesi olarak, Bulgaristan’dan (Violeta Tsoneva) gelen barış mesajını Çek Cumhuriyeti’nde olan Patrick Schober’e gönderdi. Öğrenci ayrıca Türkiye’de de ‘Barış Halkası’nın küçük bir modelini Ringlet (küçük halka) adıyla oluşturdu. Dünyada savaşın ve şiddetin kol gezdiği bir dönemde etkinliğe katılmanın çok anlamlı olduğunu söyleyen Aleyna Berfu Baki, şöyle dedi:
“Dünya barışına küçücük bir katkıda bulunmak bile çok önemli diye düşünüyorum. O nedenle ‘Barış Halkası’nda yer almayı çok önemsiyorum. Burada verilen mesaj Birleşmiş Milletler’e sunuldu, bu mesaj daha sonra devlet büyüklerine iletilecek. Umarım verilecek mesaj barışa katkı sağlar."

BAKMADAN GEÇME!