Türkçe öğrenen yabancı öğrencilere sertifika

Güncelleme Tarihi:

Türkçe öğrenen yabancı öğrencilere sertifika
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 09:30

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) Türkçe öğrenen 11 farklı ülkeden 28 öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Haberin Devamı

Üniversitenin Merkez Kampüsü'ndeki Prof.Dr. Arif Amirov Salonu'nda düzenlenen törene, Türkçe hazırlık programının ardından üniversitede eğitimlerine devam edecek olan 28 öğrenci ile öğretim üyeleri katıldı. TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gültekin, mezun olan öğrencilerin Türk kültürünü ve üniversitenin ismini tanıtacaklarını söyledi. Rektör Vekili Prof.Dr. Haluk Güven ise "Çok geniş bir coğrafyadan gelerek üniversitemizde öğrenimlerine devam edecek 28 öğrencimiz, Türkçe hazırlık programlarını bugün tamamlamışlardır. Bu öğrencilerimizin ülkemizde kendi ülkelerinin, kendi ülkelerinde ise ülkemizin temsilcileri, adeta elçileri olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TÖMER'de dereceye giren Züref Anvorava, Helal Massomi ve Shemsu Umer Hussen'e ödülleri verildi. Daha sonra sertifikaları verilen Somali, Ukrayna, Afganistan, Fas, İran, Etiyopya, Moldova, Moğolistan, Kongo, Fildişi ve Suriyeli öğrenciler, Türkçe şiirler okudu. Somalili Azize Abdülaziz de yöresel kıyafetiyle çıktığı sahnede 'Memleketim' şarkısını söyledi. Somalili Abdulfettah Farah'ın konuşmasından sonra da öğrenciler hep birlikte, 'Hayat bayram olsa' parçasını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!