Türk-Japon Üniversitesi için anlaşma imzalanacak

Güncelleme Tarihi:

Türk-Japon Üniversitesi için anlaşma imzalanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:49

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk-Japon Üniversitesi için İstanbul’da anlaşma imzalanacağını belirtti. Avcı, “Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanından çok büyük bir arazi alındı. Anlaşma da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ya da oraya yakın bir yerde imzalanacak" dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini (EGC) ziyaret eden Bakan Avcı, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanlığı görevine seçilen cemiyet başkanı Yılmaz Karaca'ya yeni görevinde başarılar diledi. Demokrasinin olmazsa olmaz bileşenlerinden birinin de basın olduğunu vurgulayan Avcı, "Eskişehir'in Türkiye basın tarihi açısından önemli bir yeri var. EGC ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak belki iletişim fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimize hususen bu konuları araştırmak üzere burs verelim. Eskişehir basın tarihini daha akademik düzeyde araştıracak bir girişimi de inşallah başlatırız" ifadesini kullandı.

Türk-Japon Üniversitesi çalışmalarına da değinen Avcı, "Japonlarla müzakerelerin bir noktası da şuydu, aynı zamanda paralel olarak Türk-Japon Üniversitesi yürüyordu. Şimdi onda da nihai sonuç Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın son Japonya ziyaretiyle kararlaştırıldı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, G20 toplantıları için geldiğinde İstanbul'da onun da anlaşması imzalanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanından çok büyük bir arazi alındı. Anlaşma da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ya da oraya yakın bir yerde imzalanacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi

Avcı, bir gazetecinin Eskişehir'e kurulması planlanan üçüncü üniversiteyi hatırlatması üzerine, şunları söyledi:
"Dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs 2011'de , Eskişehir'e Yüksek Teknoloji Üniversitesi kurulacağının müjdesini verdi. Kaliforniya Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ve Japon Milli Eğitim Bakanı ile bu konuyu 3 kez görüştüm. Emin olun her şeyimiz hazır. Meclis takvimi nedeniyle bir türlü gündeme giremedik. Uluslararası nitelikte bir Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi seçimlerden sonra ilk yapacağımız işlerden biri. Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesini kendi imkanları, perspektif, misyonu ve kadrosuyla kuracağız. Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinden hoca da alınabilir. Havacılık ve nanoteknoloji ağırlıklı bir üniversite olabilir."

 

BAKMADAN GEÇME!