Türk Eğitim-Sen'den ‘nöbet tutmama’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Türk Eğitim-Senden ‘nöbet tutmama’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 11:52

Türk Eğitim-Sen, 2014-2015 öğretim yılı ikinci döneminden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında "nöbet tutmama" eylemi yapacak.

Haberin Devamı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, meslek gruplarının hemen hepsinin nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret aldığını belirtti.

Bu durumun istisnası olan öğretmenlerin tuttukları nöbet için ek ücret alamadığını belirten Koncuk, "Öğretmenlerin tuttukları nöbet karşılığı ek ücret alamaması anayasamızda yer alan angarya yasağına aykırılık arz ettiği gibi İLO sözleşmelerine de aykırı bir durum mevcuttur" ifadesini kullandı.

Koncuk, hakka ve hakkaniyete aykırı problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşıdıklarını ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlattıklarını anımsattı.

Konuyu, 19. Milli Eğitim Şurası'na da taşıdıklarını hatırlatan Koncuk, şu ifadelere yer verdi:

"Böylece şurada nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladık. Ancak bugüne kadar konuyla ilgili MEB tarafından bir çalışma başlatılmamıştır. Bu nedenle Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulunca sorunun daha hızlı çözüme kavuşabilmesi adına 2014-2015 öğretim yılı ikinci döneminden itibaren MEB'e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) 'nöbet tutmama' eylemi yapılmasına karar verilmiştir. Angarya nöbete hayır. Her nöbet gününe 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!