Türk akademisyenler CERN’de araştırma yapacak

Güncelleme Tarihi:

Türk akademisyenler CERN’de araştırma yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 14:22

Akdeniz Üniversitesi, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile iş birliği protokolü imzaladı.              

Haberin Devamı

 

Akdeniz Üniversitesi üye ülkelerin kendi bütçe olanaklarıyla gerçekleştiremeyecekleri araştırmaları ortak yürütebilmeleri için kurulan ve Nobel ödüllerine de layık görülen, önemli bilimsel buluşların yapıldığı CERN Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı (FCC) çalışma grubuyla ortak çalışma yapacak.

Akdeniz Üniversitesi Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezinin girişimiyle yapılan iş birliği protokolüyle Akdeniz Üniversitesi akademisyenleri CERN laboratuvar ve altyapısını kullanarak araştırmalar gerçekleştirebilecek.

Çalışmalarda, teknoloji ürünlerinin ilk örnekleri sanayi-üniversite iş birliğiyle üretilecek.

CERN-FCC Çalışma Grubu Başkanı Dr. Michael Benedikt ile mutabakat metni imzalayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, mutabakatla Akdeniz Üniversitesi FFC Kollaborasyonuna dahil olarak uluslararası bir iş birliği daha yapmış olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Nükleer Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Hakkı Sarpün de Türkiye'nin CERN'de 1961 yılından 2015 yılına kadar gözlemci ülke statüsünde bulunduğunu, 2015'den sonra CERN'e ortak üye kabul edildiğini hatırlatarak, "Yaptığımız bu iş birliğiyle akademisyenlerimizin ülkemizin bu konudaki bilimsel çalışmalarına daha fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!