Turizm öğrencilerine staj imkânı

Güncelleme Tarihi:

Turizm öğrencilerine staj imkânı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 14:56

Turizm ve otel işletmeciliği öğrencileri, seyahat acentelerinde staj yapabilecek. Ayrıca mezun olan öğrenciler, buralarda çalışmaya devam edebilecek.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrenciler, seyahat acentelerinde staj yapma ve mezun olduktan sonra çalışmak için önceliğe sahip olacak.

Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, protokolle sektör ve üniversite arasında bir köprü oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Aşkar, “Seyahat acentelerinin istihdam ihtiyacını nitelikli ve eğitimli mezunlarla karşılanmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz de aldıkları eğitimle pratikte fark yaratacak. Bu işbirliğimiz önümüzdeki günlerde kentimizin turizm potansiyelinin gelişmesi için oluşturacağımız projelerle daha da artacak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRSAB Ege Bölge Başkanı Tolga Gencer ise yeni fikirlere açık olduklarını, üniversite ve sektörün birlikte ilerlemesinin faydalı olacağını söyledi. Gencer, turizm alanında nitelikli eleman ihtiyacının bulunduğunu, işbirlikleri sayesinde bu ihtiyacın karşılanabileceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!