Tuncelili öğrenciler ‘akustik piyano’ ile tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelili öğrenciler ‘akustik piyano’ ile tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 13:19

İstanbul Resitallerince yürütülen ‘Her Okula Bir Piyano’ projesi kapsamında Tunceli'nin Hozat ilçesindeki bir Anadolu Lisesi’ne gönderilen akustik piyano, ilçede ilk kez piyano ile tanışan öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

İstanbul Resitallerince yürütülen ‘Her Okula Bir Piyano’ projesi kapsamında Tunceli'nin Hozat ilçesindeki bir okula gönderilen akustik piyano, ilçede ilk kez piyanoyla tanışan öğrencilerin gözdesi oldu. Proje kapsamında okullara ilk gönderilen ve biri Diyarbakır'a diğeri Tunceli'ye bağışlanan iki piyanodan biri olan akustik piyano, ilçedeki Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’ne getirildi. Okulda oluşturulan müzik sınıfında yerini alan ve öğrencilerin eğitimine sunulan akustik duvar piyanosu, öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.

Okul müdürü Erdal Akbaba, okul idaresi olarak yakın zamanda okulda ve Hozat ilçesinde müzik alanında bir eksiklik fark edip bir müzik sınıfı açmaya karar verdiklerini söyledi. Amaçlarının öğrencileri bir enstrümanla tanıştırarak müziği sevdirmek ve yetenekli çocukları konservatuvarlara yönlendirmek olduğunu belirten Akbaba, bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın ödeneğinden faydalanarak içinde çeşitli enstrümanların bulunduğu müzik sınıfı oluşturmaya başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sınıftaki enstrüman çeşitliğini artırmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Akbaba, "Özellikle uluslararası arenada piyanistlerle çalışma yürüten İstanbul Resitalleri ile tesadüfen iletişime geçtik ve bize bir akustik piyano göndereceklerini söylediler. Müzik sınıfını oluşturma aşamasında bu tür bir talebin gelmesi bizim açımızdan büyük şans ve avantaj oldu. Akustik piyanoyu Hozat'a getirmeyi başardık ve şu anda okulumuzdaki öğrencilerin bir çoğu akustik piyanoda müzik öğretmenimiz eşliğinde çalışmalarına başladı. Bundan sonra da bu çalışmaları yürüteceğiz. Temel amacımız bir üst öğrenime özellikle akademiye buradan birkaç öğrenciyi gönderebilmek ve öğrencilerin sonraki hayatlarında müzik kültürünü geliştirmek" dedi.

Piyanonun ilçeye verilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Akbaba, "Hozat ilçesi ilk kez akustik piyanoyla tanışmış oldu. İlkler her zaman güzeldir. Bu sadece okulumuz için değil tüm ilçe için bir ilk oldu. Piyano gelip kurulduğundan beri piyano eğitimi için diğer okullarda görevli öğretmen arkadaşlardan, sivil vatandaşlardan talepler aldık ve müzik sınıfımızı elimizden geldiğince herkese, tüm Hozat halkına açık tutmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

‘ÖĞRENCİLERİN PİYANOYA İLGİSİ ARTIYOR’
Piyanonun ilçeye kazandırılması için Akbaba'nın çabasının büyük olduğunu söyleyen müzik öğretmeni Tarık Dik, öğrencilerin piyanoya ilgisinin gün geçtikçe arttığını söyledi. Piyanonun öğrenciler için önemli enstrüman olduğunu belirtti.

Dik konuşmasına şöyle devam etti:
"Akustik piyanonun gelmesiyle öğrencilerin müziği algılama seviyesi daha yükseğe çıkacak. Yani akustik piyanonun ses düzeyinin daha iyi olması, öğrencinin algılama seviyesinin yüksek olmasının yanı sıra fiziksel, beyinsel olarak gelişim sağlaması açısından önemli. Akustik piyano genellikle güzel sanatlar lisesinde olabilen, Anadolu ya da meslek liselerinde fazla bulunamayan piyano çeşidi. Bu açıdan öğrencilerimiz de bizler de çok şanslıyız. Öğrencilerimize daha iyi bir eğitim verebileceğiz. Piyanoyla beynin iki taraflı da çalıştığı için sayısal kavramlar en üst seviyeye çıkmış olacak ve matematik, geometri gibi öğrencilerin en çok problem yaşadığı dersler ki aslında en eğlenceli dersler artık daha da eğlenceli hale gelecek. Çünkü sayısal zeka gelişince çocuklar derslerine de daha fazla yönelecek. Zaten müzik her alanla ilgili olduğu gibi, matematik, geometri ile de ilgili."

Haberin Devamı

HOZATLI ÖĞRENCİLER PİYANOYA KAVUŞMAKTAN MEMNUN
Okul öğrencilerinden Zerda Yıldırım (16), küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyduğunu söyledi. Babasının kendisini müziğe yönlendirdiğini belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Öğretmenlerimin okulda müzik sınıfı açtıklarını duyunca çok mutlu oldum. Çünkü müziğe olan yatkınlığımı ortaya çıkarabileceğimi düşündüm. Müzik sınıfına geldiğimde bendir, gitar, sazı görünce çok mutlu oldum. Sonra bu piyanonun da geldiğini görünce ayrı bir mutluluk yaşadım."

Öğrencilerden İlayda Boztaş da ailesinde pek çok kişinin müzikle uğraştığını belirtti. Kendisinin de müziği çok sevdiğini ve piyanoya ilgi duyduğunu anlatan Boztaş, "Okulumuza piyano bağışlanması beklediğimiz bir şey değildi. Piyano diğer enstrümanlara bakılınca daha zor alınabilecek enstrüman olduğu için pek ihtimal vermiyorduk. Ama piyano gelince öğrenmeye heveslendik" dedi.

BAKMADAN GEÇME!