TÜBİTAK, TÜSSİDE ve TİKA'dan Liderlik Okulu Projesi

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK, TÜSSİDE ve TİKAdan Liderlik Okulu Projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 11:31

"TÜBİTAK-TÜSSİDE-TİKA Liderlik Okulu Projesi" kapsamında Türkiye'ye gelen Kosovalı heyet, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) ziyaret etti.

Haberin Devamı

Heyete konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA'nın insana dönük her alanda proje yürüttüğünü belirterek, "Burada biraraya gelişimizin vesilesi TİKA'nın yürütmüş olduğu faaliyetlerin önemli bir parçasını oluşturan eğitimle alakalıdır. Son 20 yıl zarfında TİKA, 35 ofisiyle ama onlarla sınırlı kalmayacak şekilde 100'ün üzerinde ülkede proje gerçekleştirdi ve gerçekleştiriyor" dedi.

TİKA'nın doğrudan Başbakanlığa bağlı kurum olduğunu hatırlatan Er, son 10 yılda Türkiye'nin atılımlarından TİKA'nın da tecrübe, birikim ve bütçe itibarıyla kendine düşen payı aldığını söyledi. Er, TİKA'nın ilk 10 yılda gerçekleştirdiği proje sayısının ikinci 10 yılda 4 katından fazla arttığına işaret ederek, "Harcadığımız bütçe de ilk 10 yıla kıyasla son 10 yılda 10 katından fazla arttı. Bu tesadüfi bir sonuç değil, doğrudan Türkiye'nin son 10 yılda kat ettiği merhaleyle ve her alanda başardığı reformlarla önceki dönemlerle hiçbir şekilde kıyaslanmayacak denli büyük gelişimlere ve başarılara imza atmasından kaynaklanıyor" dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Sanayii Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) ve TİKA işbirliği ile yürütülen Liderlik Okulu Projesi, 3 yıllık bir süreyi kapsıyor. Programda, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan orta kademedeki yöneticilerin Türkiye'ye getirilmesini ön görülerek, yöneticilerin eğitim programları ile yönetsel yetkinliklerin geliştirilmesi, Türkiye'deki başarılı kamu uygulamalarının paylaşılması ve devlet kurumları hakkında bilgi sahibi olması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!