Tübitak Başkanı Ergin: Tübitak teknoloji üretmeye devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Tübitak Başkanı Ergin: Tübitak teknoloji üretmeye devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 15:28

Kocaeli Sanayi Odası’nın bugün gerçekleştirilen meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin, TÜBİTAK’ın reel sektörle rekabeti kapatacağını ama teknoloji üretmeye devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kocaeli Sanayi Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısında TÜBİTAK Başkanı Ahmet Arif Ergin’in yanı sıra, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve oda üyeleri hazır bulundu.

Konuşmasında TÜBİTAK’ın reel sektörle rekabeti kapatacağını söyleyen Ahmet Arif Ergin şunları söyledi:
"TÜBİTAK’ın rekabet konumunda çıkarak doğru yere konumlanması gerekiyor. Benim kurumumum ismi biraz yanış. Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma İmalat Tedarik Bakım Tutum Lojistik Destek ve Garanti Süresi İdame Kurumu olması lazım. Baktığınızda enerji, kimya sektöründe reel sektöre rakip hamleler yapmışız. TÜBİTAK, rakip olan bir kuruluş değil problemlerini çözebileceği rahat bir kurum olduğunu belirtmek istiyorum. Sanayi ile gerçekleştirilemeyecek, akademi ile de yapılamayacak devlerin bazı ARGE işlerini TÜBİTAK üstlenmek zorunda."

Haberin Devamı

‘Sanayi yolunu üniversite ve kamu döşüyor’

Üniversite ve sanayi işbirliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ahmet Arif Ergin şöyle konuştu:
"Üniversitedeki birimlerin sanayileşmesi noktasında devletimiz bu görevi TÜBİTAK’a vermiştir. Üniversite sanayi işbirliği değil, doğru terminolojinin üniversite ve kamu işbirliği gerçeği olduğunu belirtmek istiyorum. Burada kamunun üzerine büyük bir yük düşüyor. Burada kamuyu TÜBİTAK olarak kastediyorum. Üniversite ve kamu sanayiye giden yolu döşemekte büyük bir mükellef."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!