Trakya’da kariyer zirvesi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Trakya’da kariyer zirvesi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 13:29

Trakya Üniversitesi’nde öğrencilerin bilimsel, sosyal ve akademik gelişmelerine katkı sağlamak ve uluslararası çapta yapılan kongrelerde üniversitenin temsil edilmesi amacıyla kariyer zirvesi düzenlendi.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencileri, kariyer zirvesinde geleceklerini planlama şansı buluyor. Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen zirvede konuşan Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu Başkanı Attila Ülkücü, “İnsanlar başkalarının yaptıklarıyla değil, kendi ortaya koyduklarıyla var olurlar. ‘Şans, yalnızca hazır olan zihinlere güler’ der Louis Pasteur. Bizlerin de bu manada şansın yüzümüze gülmesi için hazırlık yapmamız gerekiyor” dedi.

 

İLKELERLE HAREKET EDİLMELİ
Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ise, ‘Dört Yönder, Dört Söz, Dört İlke’ adını verdiği kariyer yolculuğunda her daim ‘Cesur ol! Dayanıklı Ol! Sorgulayıcı Ol! Dürüst Ol!’ ilkeleriyle hareket etmenin başarıya giden yolda önemli olduğunu belirterek, öğrencilere, “Paylaşımcı olun ve ‘Büyük balık tutmak için büyük yem kullan’ düsturunu hayat felsefesi olarak belirleyin” diye konuştu.            

Haberin Devamı

Etkinliğe katılanlar arasında yer alan Cenevre Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Dr. Mustafa Çıkırıkçıoğlu ise, Edirne’den Cenevre’ye uzanan kariyer yolculuğunu anlatarak, gençlere farklı olmayı hayat felsefesi olarak benimsemelerini önerdi.

Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos da, katılımcılara kariyerlerine yön verirken, “Kalbinizin sıcaklığı elinize, elinizin sıcaklığı karşınızdakine yansısın” diye öneride bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!