Toplu taşımaya YKS ayarı

Güncelleme Tarihi:

Toplu taşımaya YKS ayarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 10:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu yapılacak YKS nedeniyle adayların sınav merkezlerine ulaşımını kolaylaştıracak önlemler aldı. Özellikle üniversite kampüslerinde yaşanacak yoğunluk doğrultusunda seferler takviye edildi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kurumları ESHOT, İzmir Metro ve İZDENİZ bir dizi önlem aldı. Öncelikle yaşanacak yoğunluk doğrultusunda sefer sayıları arttırıldı. Buna göre, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu hatlar ve metro bağlantılı hatlar ile 525 numaralı Bornova Metro - Ege Üniversitesi Kampüs ve 412 numaralı Tınaztepe-Yerleşke hatlarında sınav saatleri göz önüne alınarak ek seferler konuldu. 353 Gaziemir-Tınaztepe hattı pazar günü de sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecek. 290 Bostanlı İskele - Tınaztepe, 390 Tınaztepe - Bornova Metro, 596  Katip Çelebi Üniversitesi - Egekent Aktarma ve 690 Tınaztepe - F.Altay Aktarma hatları, cumartesi ve pazar günleri, sabah sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecek. Sınav bitiş saatlerinde sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden de kent merkezine yeterli sayıda otobüs tahsis edilecek.

Haberin Devamı

METRO’DA SEFER SIKLIĞI ARTTI
YKS nedeniyle İzmir Metrosu’nda da sefer sıklıkları arttırıldı. 30 Haziran Cumartesi günü 06.00-07.30 arasında 10 dakika, 07.30-20.00 arasında 5 dakika arayla sefer yapılacak. Pazar günü ise sefer sıklığı 06.00-06.30 arası 10 dakika, 06.30-20.00 arası 6 dakika olarak belirlendi.
İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise oluşabilecek yolcu yoğunluğu doğrultusunda ek sefer yapmak için gerekli düzenlemeleri yaptı.

ANKARA: Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, yazılı açıklamasında, hafta sonu yapılacak YKS'ye girecek adayların, EGO otobüsleri ile Ankaray ve metrodan ücretsiz yararlanacaklarını bildirdi. Tuna, "Başkentte toplu taşıma araçlarımızı kullanarak sınava gireceği adrese gitmek isteyen üniversite adaylarımız, sınava giriş belgesini göstererek ücretsiz seyahat edebilecek" dedi.

Özellikle öğrencilerden gelen yoğun taleplerin ardından böyle bir karar aldıklarını belirten Başkan Tuna, "Hafta sonu üniversite sınavına girecek tüm adaylarımıza başarı dileklerimi iletiyorum. Emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

İSTANBUL: 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde YKS’ye girecek öğrenci ve sınav görevlilerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada, "YKS’ye girecek öğrenciler ile görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşımını sağlamak amacıyla alınan karar kapsamında; öğrenciler sınava giriş belgelerini, görevliler görevli belgelerini ibraz ederek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. Ücretsiz taşıma, sınav günlerinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan bütün toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Ücretsiz seyahat; İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil olan İETT, özel halk otobüsleri, Otobüs AŞ, metrobüs, Şehir Hatları vapurları, metro, hafif metro, tramvay, füniküler, teleferik, nostaljik tramvay, tünelde geçerli olacak" denildi"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA: Hafta sonu iki oturum şeklinde düzenlenecek YKS için tüm hazırlıklar yapıldı. Sınavın olduğu saatlerde okul çevrelerinde altyapı ve üst yapı çalışmalarının yapılmayacağı Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek. Öğrencilerin sınav giriş belgelerini göstermesiyle uygulanacak toplu taşıma hizmeti özellikle okul bölgelerinin olduğu güzergahlar için yoğunlaştırıldı. Sınav öncesi öğrencilere başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşlara da çağrı yaparak olası gürültü oluşturabilecek davranışlardan kaçınılmasını istedi.

ADANA: Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda YKS’ye girecek adayların sınav merkezlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla planlama yaptı. Buna göre, 30 Haziran ve 1 Temmuz günlerinde sınavın başlangıç saatine kadar giriş belgelerini gösteren her öğrencinin belediye otobüsleri ve metrodan ücretsiz ulaşım hizmeti alabileceği belirtildi. Bu uygulamadan öğrenciye refakat eden bir kişi ile sınavda görev yapacak personelin de yararlanacağı bildirildi. Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavının yapıldığı saatlerde gürültü kirliliğinin yaşanmaması için kentin çeşitli yerlerine uyarıcı pankartlar astı. Özellikle sınav merkezlerinin yakın çevresindeki yollarda sürücülerin gereksiz klakson çalmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Haberin Devamı

KAYSERİ: Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu yapılacak olan YKS öncesi bir açıklama yaptı. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Çelik, toplu taşım araçlarının sınav belgesini gösterecek öğrencilere ücretsiz olacağını belirtti. Başkan Çelik, sınav giriş belgesini gösteren öğrencilerin raylı sistem, belediye otobüsü ve halk otobüsünden ücretsiz yararlanabileceklerini açıkladı.

DİYARBAKIR: Büyükşehir Belediyesi, YKS’ye katılacak aday ile görevlilere ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek. Bu hafta sonu yapılacak YKS’ye girecek öğrenciler ve görevliler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü yapılacak YKS’ye katılacak öğrencilerin sınav noktalarına ulaşımlarında kolaylık sağlamak amacıyla sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi otobüsleri tarafından ücretsiz ulaşım hizmeti verilecek. Uygulamadan sınav giriş belgelerini ibraz eden öğrenci ve görevliler faydalanabilecek” denildi.

Haberin Devamı

GÜRÜLTÜ UYARISI
Açıklamada ayrıca öğrencilerin sınava girecekleri okul çevrelerinde sınav süresince öğrencilerin konsantrasyonlarını bozacak şekilde gürültüye mahal verilmemesi, inşaatlarda gürültüye sebep olacak çalışmaların yapılmaması ve yollarda klakson çalınmaması konusunda da uyarıda bulunuldu.

MALATYA: YKS öğrencilerine başarılar dileyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sınav gününde tüm otobüslerin sınav öğrencilerini ücretsiz taşıyacağını söyledi. Geleceğimizin teminatı olan gençlerin hafta sonunda çok önemli bir sınava gireceklerini belirten Başkan Polat, mesajında, “Modern dünya ve çağdaş yaşamın en önemli parametrelerinden birisi olan eğitimin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bilgi çağı olarak adlandırılan yüzyılımızda artık milletler bilgiyle yarışıyor. Devletimizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan gençlerimiz, hafta sonunda çok önemli bir sınava girecek. Eğitim hayatının son aşamasına hazırlanan lise son sınıftaki öğrenciler, YKS ile mesleki hayatlarına yön verecekler. Sınava girecek bütün öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın. Umarım tüm öğrencilerimiz hedefledikleri puana ulaşarak, istedikleri bölümü kazanmaya muvaffak olurlar” ifadelerine yer verdi. 

SAKARYA: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günlerinde gerçekleştirilecek YKS öncesinde ulaşımda yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi. Ek seferler düzenleyerek öğrencilerin sınavlara ulaşımlarını sağlayacaklarını belirten Pistil, trafik yoğunluğunun yaşanmaması adına toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi konusunda hassasiyet beklediklerini sözlerine ekledi. Pistil, tüm öğrencilere başarı dileklerini de iletti. Pistil sözlerinin devamında, “Sınavların yapılacağı günlerde Demokrasi Meydanı-Donatım-Kampüs ile Demokrasi Meydanı-Çark Caddesi-Kampüs hatlarına sınav giriş ve çıkış saatleri boyunca ek seferler düzenleyeceğiz. 20 dakika aralıklarla bu güzergahlarımızda araçlarımız hizmet sunacak. Öğrencilerimiz sınav giriş ve çıkış saatlerinde Belediye otobüsleri ile ücretsiz ulaşım sağlayabilecek. Trafik tedbirlerimiz de sınav saatleri boyunca sürdürülecek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçmek adına toplu taşıma araçlarının kullanılması konusunda hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!