TÖDER Başkanı İbrahim Taşel: Dershane dönüşümü eğitim için önemli bir adım

Güncelleme Tarihi:

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel: Dershane dönüşümü eğitim için önemli bir adım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 11:23

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, “Dershanelerin dönüşüyor olması birçok sorunu beraberinde getirdi. Bu dönüşüm süreci, yarım asrı aşkın zamandır önemli görevi icra ettiğini düşündüğümüz eğitim kurumlarının yeni yapı içinde olması anlamına geliyor. Dönüşümün Türkiye eğitimi için mutlaka başarılı olması gerektiği kanısındayız. Dönüşümü sadece geçici sorun çözmek değil, eğitim için de önemli adım olarak görüyoruz. Süreci, oradaki sektör gitsin, avunsun anlamında görmüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÖDER, ÖZDEBİR, ÖZDER ve ÖZKUR-BİR dershanelerin dönüşüm sürecini, İstanbul’da yaptıkları toplantıyla masaya yatırdı. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) tarafından düzenlenen ‘Dershanelerin Dönüşüm Süreci’ adlı toplantı İstanbul’da başladı.

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel: Dershane dönüşümü eğitim için önemli bir adım
BAKAN AVCI: 2 BİN 195 DERSHANE DÖNÜŞÜM BAŞVURUSU YAPTI

Açılış konuşmasını yapan TÖDER Başkanı İbrahim Taşel şunları söyledi:
“Dershanelerin dönüşüyor olması birçok sorunu beraberinde getirdi. Bu dönüşüm süreci, yarım asrı aşkın zamandır önemli görevi icra ettiğini düşündüğümüz eğitim kurumlarının yeni yapı içinde olması anlamına geliyor. Dönüşümün Türkiye eğitimi için mutlaka başarılı olması gerektiği kanısındayız. Bunun için bu toplantıyı yaptık. Dönüşüm sürecinin başarılı olması şu 4 sonucu doğuracak: Resmi okulların yükü hafifleyecek, tüm özel okulların oranı artacak, kalite yükselecek, öğretmen alışkanlık ve çalışma yöntemi gelişerek okullara dinamizm kazandırılacak.

Haberin Devamı

TÖDER Başkanı İbrahim Taşel: Dershane dönüşümü eğitim için önemli bir adım

Bundan sonra önümüze bakacağız

Dönüşümü sadece geçici sorun çözmek değil, eğitim için de önemli adım olarak görüyoruz. Süreci, oradaki sektör gitsin, avunsun anlamında görmüyoruz. Dönüşüm sürecinin başından beri Bakan, genel müdür, daire başkanları ile 16.5 saat toplantı yaptık. Onlara çok teşekkür ediyorum. Dönüşümün bazı sıkıntıları olacaktır. Büyük bir dönüşümün sorunsuz olması düşünülemez. Önemli olan bunları çözmek için elbirliği ile hareket etmek, üzüm yemektir. Sürekli dikiz aynasına bakılarak araba sürülemez. Bundan sonra önümüze bakacağız. Amacımız Türk milli eğitim sisteminin çağdaş eğitim sistemine ulaşması için adım atmaktır.”

Bakana teşekkür borcumuz var

ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü ise şöyle dedi:
“1 Eylül’de dershaneler olmayacak. Mevlana’nın bir sözü var: ‘Dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım’. Dönüşüm sürecinden önce sayın bakanla toplantılar yaptık. Özellikle teşekkür borcumuz var. Dönüşüm yapılması için zaman tanımasını talep ettik, bunu kabul etmesi dönüşüm için hayati oldu. Süre tanınmasaydı bugün bu toplantı olmazdı. Yıllarca dershanecilik yaptık. DERSHANE ile okulun işlevinin farklı olduğunu söyledik. Okulların öncelikle öğrencileri hayata hazırladığının bilincindeyiz. Dershane sektörü yeni durumlara çabuk adapte olmakta. Dernekler olarak sürecin sağlıklı, başarılı, verimli olması için çalışmalar yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Dönüşümle ilgili ufak tefek sıkıntılar arkadaşlarımızdan geliyor. Ancak bu sorunlara olumlu yaklaşmaları bizi rahatlatıyor. Öğrenciler, veliler ve sektörümüzün tüm tarafları açısından dönüşüm sürecinin hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

Temel liseler teşvik edilsin
Ahmet Akça (ÖZDER Genel Başkanı):
Endişelerimizi yok eden sürecin sonuna yaklaştık. Sivil toplumla görüşen, bütün aşamalarda bizimle işbirliği yürüten Bakan’a teşekkür ediyorum. Dershane sektöründen geliyoruz ama şimdi hepimiz okullu olduk. Okulların nasıl bir sistemi varsa, onlara uygun davranacağımıza söz veriyoruz. Bir ricamız var. Temel liselerin dershane değil, özel okul olduğunun teşvik edilmesini istiyoruz.

Birbirimizi destekleyelim
Hami Koç (ÖZKUR- BİR Yönetim Kurulu Başkanı):
Dershanelerin eğitim sistemine büyük katkı yapacağını düşünüyorum. Türkiye’nin, Batı Asya’nın, Ortadoğu’nun eğitim üssü olacağına inanıyorum. Süreç, eğitim öğretimin kalitesi, sınıf mevcutlarının istenilen seviyeye inmesine katkı yapacak. Anne-babaları ikna edelim. Birbirimizi destekleyelim.

Haberin Devamı

50 yıllık bir tabu yıkılıyor
Cem Gülan (Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eşbaşkanı):
Türkiye’de zorunlu eğitim süreci çok önemli. Özel okul öğrencilerine süt, kitap verilmesi ayrımcılığı ortadan kaldırmıştı. Özel okula giden öğrencilerin eğitim öğretim desteği bir tabunun yıkılmasıdır. Geçmişte çok kalbimiz kırıldı. Ayrımcılık ortadan kaltığı için yürekten teşekkür ediyorum. TEOG sistemine başta farklı yaklaşmıştık, şimdi çok memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye’de 50 yıllık bir tabu yıkılıyor. Dershaneler okula dönüşüyor. Elbirliği ile kurumlar ellerinden gelenin en iyisin yapıyor. Sınav sistemindeki bakış burada kaldırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!