Tiyatrocu üniversiteliler köyleri geziyor

Güncelleme Tarihi:

Tiyatrocu üniversiteliler köyleri geziyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 10:47

Şırnak Üniversitesi'nde okuyan gençler, 'Sırtımda sahnem, köy köy geziyorum' projesi kapsamında merkeze bağlı köylerde, çevre duyarlılığının konu edildiği oyun sergiliyor.

Haberin Devamı

'Sırtımda sahnem, köy köy geziyorum' adlı SODES projesi ile Şırnak Üniversitesi'ndeki çeşitli fakültelerde okuyan öğrencilerden oluşan tiyatro grubu, 'Balveren Beldesi'ndeki Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini, ilk kez tiyatro ile tanıştırdı. Çalışma, Şırnak Valiliği koordinasyonu ile Şırnak Üniversitesi tarafından yürütülüyor.
Çocuklarda çevre duyarlılığı yaratmak amacıyla düzenlenen proje ile tiyatro izleme fırsatı bulan öğrenciler, heyecanla izledikleri tiyatro oyununu sevinçle izledi. Oyuna dahil olan gençler tiyatro oyununda çöp toplama sahnesi, yumurta yarışması ve çuval yarışması yaprak oyun heyecanına ortak oldu.
Projenin koordinatörü Şırnak Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Sıdıka Akdeniz, proje hakkında detaylı bilgiler vererek şunları söyledi:
"2012 yılı SODSES projeleri kapsamında kendi öğrencilerimizle hazırladığımız çocuk oyununu 'sırtımda sahnen ve köy köy geziyoruz' projesi ile şekillendirdik. Amacımız tiyatro gidilmemiş dağ köylerini tercih ederek, o köylere ulaşmayı hedefliyoruz. Üç aylık bir proje ile toplamda Şırnak genelinde 20 köy gezeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!