TİKA’dan Kazaklar'a mesleki ve teknik eğitim programı

Güncelleme Tarihi:

TİKA’dan Kazaklara mesleki ve teknik eğitim programı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 16:50

TİKA, tarım, veterinerlik, okul öncesi eğitim, turizm ve inşaat branşlarında Kazakistan’da mesleki ve teknik eğitim programı düzenliyor.

Haberin Devamı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen mesleki ve teknik eğitim programı, Kazakistan'dan gelen 61 kişinin katılımıyla başladı.

TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Kazakistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu, ve Kazakistan'da çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Kazakistan'ın önemli sorunlarını aştığını belirten Er, "Türkiye, Kazakistan'da daha çok işler yapılacağını düşünmektedir. Tarihi, dini pek çok ortak bağımız var" dedi.

Tarımdan sağlığa, eğitimden kültüre kadar birçok çalışmaya da devam ettiklerini anlatan Er, mesleki ve teknik eğitimin alt yapısını güçlendirmek amacıyla ilk olarak geçen sene bir araya geldiklerini söyledi. Er, bu sene de organizasyonun ikincisi yaptıklarını aktardı. Orta kademedeki iş gücünün geliştirilmesinin önemine değinen Er, şöyle konuştu:
"Kazakistan'daki kardeşlerimize Türkiye'nin bilgi ve tecrübesini aktarmak istiyoruz. Programı gerçekleştirirken tek bir alanda kalmıyor. İki ülke arasındaki kardeşliğin pekişmesi ya da kültürel unsurlara farkındalığın artması gibi gelişmeler de oluyor.”

Haberin Devamı

Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı bünyesinde tarım, veterinerlik, okul öncesi eğitim, turizm ve inşaat branşlarında yapılması kararı verilen 2 haftalık programda, Türkçe, Kazakça ve Rusça tercüme hizmeti de sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!