TEV’den 4 milyon dolar destek

Güncelleme Tarihi:

TEV’den 4 milyon dolar destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 09:29

TÜRK Eğitim Vakfı’nın (TEV) başarılı gençlere verdiği yurtdışı lisansüstü bursundan, 2018-2019 öğretim yılında 88 öğrenci daha yararlanacak.

Haberin Devamı

TEV, paydaşların desteğiyle bu yılki burslar için 4 milyon doların üzerinde bir kaynak yarattı. Harvard, Texas gibi üniversitelere gidecek bursiyerler dün tanıtıldı. Açılış konuşmasını yapan TEV Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gençlere eğitimden sonra Türkiye’ye dönmelerini tavsiye etti. TEV ailesinin parçası olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Koç, “Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olmasını sağlayacak, Atatürk ilkelerine bağlı, gönlü yurt sevgisiyle dolu 88 farklı bursiyerimiz dünyanın 9 farklı ülkesinde, Türkiye’yi temsil edecek. Gönülden inanıyorum ki, bize nice gururlar yaşatacaksınız. Yurda dönüp ülkemiz için nice başarılar elde edeceksiniz. Gençler, eğitim yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

1.821 YURTDIŞI BURSU
TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise şunları söyledi:
“TEV, 51 yılda 237 bin 586 yurtiçi, 1.821 yurtdışı burs sağladı. 30 eğitim kurumu ve 9 ülke işbirliğiyle de ülkemizin gurur kaynağı, örnek ve önder sivil toplum kuruluşu oldu. Yurtdışı burslarımızla; üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim insanı ve sanatçı gençlerimizin yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine destek olarak Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştiriyoruz. Halen yurtdışında 165 gencimiz eğitimini sürdürüyor. Bu yıl seçilen 88 başarılı gencimiz de önümüzdeki aylarda gidecek. Yurtdışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi yapan gençlerimize, TEV olarak her yıl 1 milyon doların üstünde burs fonu ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların katkılarıyla bu tutar 4 milyon doları aşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!