Teşvik tercihi sonuçları bugün açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Teşvik tercihi sonuçları bugün açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 09:20

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okula gidecek öğrencilere verdiği eğitim ve öğretim desteğini almaya hak kazanan öğrencilerin tercih sonuçları, 11 Eylül'de ilan edilecek.

Teşvik tercihi sonuçları bugün açıklanıyor
Özel okullara teşvikte adım adım tercih işlemi

Haberin Devamı

Öğrencilerin yerleştikleri okullara nakil ve kayıtları 14-21 Eylül’de yapılacak. Kayıt yaptırmayan öğrenci teşvik hakkını kaybedecek. Boş kalan kontenjanlar 22 Eylül’de duyurulacak. Bu öğrencilerin nakil ve kayıt işlemleri de 23-30 Eylül’de tamamlanacak. Bu yıl teşvikten yararlanacak her bir öğrenci için eğitim kurumlarına okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselerde ise 3 bin 220 lira verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim-öğretim desteğinden faydalanmak için 661 bin 233 öğrenci ve 6 bin 778 kurum başvuru yaptı. Öğrencilerden 230 bini teşvik almaya hak kazanırken, başvuru yapan 6 bin 778 okula destek verildi.

Nakiller 11 Eylül’de kapatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan duyuru ile nakiller hakkında uyarılarda bulunuldu. Buna göre, teşvik tercihlerinin sona ermesinin ardından 11 Eylül’de yerleştirme işlemleri yapılacağı için özel okullara nakiller aynı gün kapatılacak. Yerleştirmeler tamamlandıktan sonra nakil sistemi tekrar açılacak. Ancak eylül ayı içinde başka bir okula nakil yaptıran öğrenciler, özel okul teşvik hakkını kaybedecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!