TEOG yorumları geliyor: Din kültürü, Matematik ve Türkçe soruları kolay mıydı?

Güncelleme Tarihi:

TEOG yorumları geliyor: Din kültürü, Matematik ve Türkçe soruları kolay mıydı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 11:50

TEOG yorumları Din kültürü, Matematik ve Türkçe sınavlarının tamamlanmasının ardından araştırılmaya başlandı. Milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı TEOG sınavının ardından öğrenciler, TEOG yorumları için araştırmalarına başladı. Türkçe, Din Kültürü ve Matematik sınav yorumlarını öğrenmek istiyor. İşte, öğrencilerden sınav sonrası gelen ilk yorumlar ve Din kültürü, Matematik ve Türkçe sınavı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG yorumları, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavının tamamlanmasının ardından sorgulanmaya başlandı. TEOG yorumları aracılığıyla sınava giren diğer öğrencilerin durumunu görmek isteyen lise adayları, sosyal medya üzerinden ilk düşüncelerini paylaştı. İşte, Din Kültürü, Matematik ve Türkçe sınavlarının tamamlandığı ilk oturumun ardından sorgulanan TEOG yorumları ve öğrenci görüşleri

DİN KÜLTÜRÜ, TÜRKÇE VE MATEMATİK TEOG YORUMLARI

* Türkçe sınavı çok kolaydı ama matematik biraz zordu. Birkaç düşündürücü işlem gerektiren soru vardı. Çok heyecanlı değilim. Anadolu lisesinde eğitim almak istiyorum bunun için çalıştım. 

* Sınav çok kolaydı, ilk sınava göre Türkçe sınavı çok basitti. Amacım avukat olmak, çok çalıştım. Sınav kolay olduğu için heyecanım azaldı.

* Matematik çok zordu #teog

Haberin Devamı

* #TEOG matematiğim 30 ve çok iyi geçti siz nasıl yapamazsınız

* Din ve türkçe çok çok basitti matematikten bahsetmek istemiyorum

* Dinde çok çelişkili sorular yok muydu

İLK GÜN ÜÇ SINAV GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEOG, birinci günde tek oturumda üç ders sınavı (Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi), ikinci günde yine tek oturumda üç ders sınavı (Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil) olmak üzere iki oturum hâlinde uygulanacak. Adaylar, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarında ter döktü. Bu sınavlarda katsayılar Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri sınavında 4; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sıanvında 2 oldu.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANIN HESAPLANMASI NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

ÖĞRENCİLER KADAR VELİLER DE HEYECANLI

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavı saat 09.00 itibari ile başladı. Çok heyecanlı olduğunu belirten öğrenciler sınava girerken, veliler de çocukları için dua etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavı büyük bir heyecanla saat 09.00 itibari ile başladı. Bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de girecek olan öğrenciler, velileri ile sabah erken saatlerde okullara akın etti. Sınava girecek 1 milyon 185 bin 328 öğrenci, önceden belirlenen okullarda yerlerini aldı. Her bir ders için 40 dakika sürecek olan sınava öğrenciler büyük bir heyecanla başlarken, aileleri de çocukları için dışarıda dualar etti.

Haberin Devamı

Sınava giren bir 8. sınıf öğrencisi, “Çok çalıştım, inşallah emeğimin karşılığını alacağım. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Erken saatte kalkıp geldim. Hatta gece uyuyamadım” dedi.

Bir başka öğrenci ise, “Çok hazırlandım, bayağı çalıştım. İnşallah karşılığını göreceğiz. Biraz heyecan var” diye konuştu.
Dersliğinde soru kitapçıklarının dağıtılmasını bekleyen Enes Karagöl, “Heyecan sezmiyorum kendimde. Ders çalışırken tekrarlar falan yaptım, test çözdüm. Şuan hazırım, sadece matematikten biraz korkuyorum o kadar” ifadelerini kullandı.

Okul bahçesinde çocuğunu bekleyen anne Asiye Akgün, kendisinin çocuğundan daha heyecanlı olduğunu belirterek, “Biz onlardan daha çok heyecanlıyız, inşallah hayırlı olsun haklarında. Zor bir çocuk için sınav stresi yaşamak. Sınav değil sen daha önemlisin dedik” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!