TEOG 2 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, TEOG sonuçlarının açıklanacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

TEOG 2 sonuçları ne zaman açıklanacak İşte, TEOG sonuçlarının açıklanacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 12:14

TEOG sonuçları, yoğun bir dönem ve çalışma temposunun ardından öğrenci ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. Sınavda nasıl bir başarı elde edeceğini merak eden lise adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı TEOG sonuçları açıklamasına kilitlendi. Peki, TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yüz binlerce kişinin merak ettiği konunun detayları

Haberin Devamı

TEOG sonuçları için açıklama tarihini merak eden lise adayları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sonuç açıklama tarihinin ne zaman olacağını sorguluyor. Sınavların tamamlanmasının ardından TEOG sonuçları için heyecanlı bekleyiş öğrenciler dışında aileleri de yakından ilgilendirdi. Peki, Türkiye genelinde yüz binlerce öğrencinin katılım sağladığı TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, öğrencilerin merak ettiği o tarih

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TEOG sınavının tamamlanmasının ardından sonuç açıklama tarihini merak eden on binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı  üzerinden araştırma gerçekleştirdi. Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye göre sonuçları Haziran ayı içerisinde  açıklanacak. Okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanan TEOG sonuçları, geçtiğimiz yıl 8 Haziran tarihinde açıklanmıştı. Bu  yıl okulların 9 Haziran tarihinde kapanacağı düşünülürse, sonuçların 31 Mayıs ya da 1 Haziran tarihinde açıklanacağı öngürülebilir.

Haberin Devamı

Ortak sınavların sonuçları Bakanlık tarafından, sınav takviminde belirtilen tarihlerde e-Okul Sistemi’ne işlenecek.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

Çeşitli sebeplerle sınava katılım sağlayamayan öğrenciler için mazeret sınavları 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ortak sınav/sınavlara girmeyen öğrencilerden mazeretleri okul müdürlüğünce uygun görülenlerin mazeret sınavları, yukarıda  belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Mazeret sınavları da her gün tek oturumluk üç ders sınavı tek oturum olmak üzere iki günde iki oturum şeklinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

Sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen veya mazeretlerini ortak sınavlardan önce bildiren öğrencilerin bilgileri sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-Okul Sistemi’ne okul müdürlüğü tarafından işlenecektir.

Mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri sınavlar tamamlandıktan sonra e-Okul Sistemi’ne 5 (beş) iş günü içerisinde girilecektir. Bu süre tamamlandıktan sonra gelen talepler işleme alınmayacak olup sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır. 

BAKMADAN GEÇME!