TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG 2. dönem tarihi

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak TEOG 2. dönem tarihi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 12:08

TEOG mazeret sınavlarının bitmesiyle birlikte gözler sonuçlara çevrildi. İstedikleri liseye gidebilmek için girdikleri sınavdan kaç puan aldıklarını merak eden öğrenciler, çeşitli mecralardan 'TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt bulmaya çalıştı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1.dönem sınav sonuçları MEB üzerinden erişime açılacak. Peki, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

TEOG mazeret sınavları geçtiğimiz hafta gerçekleşti. Tüm sınavların gerçekleşmesiyle birlikte TEOG sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. İstedikleri liseye gidebilmek için girdikleri sınavdan kaç puan aldıklarını merak eden öğrenciler, sonuçları MEB üzerinden görüntüleyebilecek.. TEOG birinci dönem sınavları 23-24 Kasım'da iki oturumla gerçekleşmişti. Birinci dönem sınavlarının ardından mazeret sınavlarının yapılmasıyla da gözler artık tamamen TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına yöneldi. TEOG sonuçlarına dair yapılan her açıklamayı yakından takip eden öğrenciler, bir sonraki sınavların tarihlerini de merak etmeye başladılar. Peki, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İkinci dönem sınavları ne zaman yapılacak? 

Haberin Devamı

TEOG 1. Dönem sınavları,  23-24 Kasım olmak üzere iki oturumla gerçekleşti. Ortak sınavlardan sonra 17 ve 18 Aralık tarihlerinde mazeret sınavları da sona erdi. Yeni gündem ise TEOG sonuçları oldu. İyi bir liseye gitmek için girdikleri sınavlardan aldıkları sonucu merak eden öğrenciler, ‘TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt bulmak için araştırma yapmaya başladı. Peki, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 1.dönem sınav sonucu ne zaman ve nereden açıklanır? 

TEOG SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

TEOG SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kasım sonunda binlerce ortaöğretim öğrencisinin girdiği TEOG sonuçlarıyla ilgili net bir tarih verilmedi ancak geçtiğimiz yıllar değerlendirildiğinde 1.dönem TEOG sınav sonucunun 15 tatil öncesine kadar açıklanması bekleniyor. Peki, sonuçlar nereden açıklanır? 2016 TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekiyor. T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. Öğrenciler, en son notları ve en son devamsızlık bilgilerinin de bulunduğu e-Okul VBS üzerinden TEOG sınav sonuçlarına da kolayca erişebilecek.

Haberin Devamı

MAZERET SINAVLARINA KATILIM

TEOG mazeret sınavlarında fen bilimlerine 4 bin 80, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük’e 4 bin 277, yabancı dile ise 3 bin 900 öğrenci katıldı. Saat 09.00’da fen bilimleri, 10.10’da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 11.20’de yabancı dil oturumları başladı ve sınavlar saat 12.00’de tamamlandı. Adaylara, her dersten 20 soru yöneltildi ve yanıtlamaları için 40 dakika süre verildi.

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sonuçlarına dair yapılan her açıklamayı yakından takip eden öğrenciler, bir sonraki sınavların tarihlerini de merak etti. Peki, TEOG 2. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG’a dair son gelişmelerin ve duyuruların yer aldığı MEB’in resmi sitesinden 2. Dönem sınav tarihleri de duyuruldu. Yayınlanan duyuruya göre; İkinci sınav tarihi: 26 Nisan 27 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

BAKMADAN GEÇME!