TEOG kaç dakika sürüyor? TEOG sınavı kaçta bitiyor?

Güncelleme Tarihi:

TEOG kaç dakika sürüyor TEOG sınavı kaçta bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 08:17

TEOG 2. dönem sınavları bugün itibariyle başladı. Öğrenciler, bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına giriyor. Peki, TEOG kaç dakika sürüyor? Bugünkü TEOG sınavı kaçta bitiyor? Ortak sınavlar uygulama takviminde 8'inci sınıfların gireceği sınavlar ve saatleri üzerine bilgiler ve açıklamalar detayda!

Haberin Devamı

TEOG sınavı saat kaçta bitecek sorusu, çocuklarının ne kadar süreyle sınavda olacağını merak eden veliler tarafından araştırılıyor. Liseye geçişte büyük bir öneme sahip olan  ve Türkiye genelinde on binlerce öğrencinin katılım sağladığı TEOG sınavının saat kaçta biteceği araştırma konusu oldu. Peki, 1 milyon 185 bin öğrencinin katılım sağlayacağı TEOG saat kaçta bitecek? İşte, sınav ve değerlendirmesi hakkında detaylı bilgiler

TEOG ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk oturumu bugün gerçekleştirilecek. 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılacak. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezde 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenlenecek. 

TEOG SINAVI SAAT KAÇTA BİTECEK?

Haberin Devamı

Sınavlarda, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak, teneffüs araları ise 30 dakika olacak. Öğrenciler, bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 27 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. Öğrenciler her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!